Gemeente Pattaya bereikt een juridische overeenkomst met de Chinese tempel op Buddha Hill

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Een langdurig juridisch geschil tussen het gemeentebestuur van Pattaya en de Mahakitpaisan Stichting, die een Chinese tempel bouwde bij de Grote Boeddha en een klooster op Buddha Hill, is tot een einde gekomen met de overgave van het land aan de gemeente Pattaya, die het gebied als een goed huisvader zal koesteren, dit zal in samenwerking met het Chinees cultuurcentrum en de Sawangboriboon Stichting gestalte moeten krijgen.

De tempel, welke de naam “Wang Sam Sien” draagt , bevat tuinen, standbeelden, plaquettes en andere items die spreken over de Chinese cultuur, legendes en meer op Khao Phra Yai, beter bekend als Big Buddha Hill in Pattaya.  De tempel was het onderwerp geweest van een langdurig juridisch geschil tussen de stad Pattaya en de Mahakitpaisan Stichting, die de tempel en toeristische attractie bouwde en waarvan beweerd werd dat er publieke grond was toegeëigend.

Het hoogste administratieve gerechtshof is overeengekomen dat Pattaya een wettig bevel heeft uitgevaardigd na een langdurig juridisch geschil en het land wordt teruggegeven aan de stad Pattaya, maar voor degenen van de tempel en het gebied genoten,

hoeven ze zich geen zorgen te maken, aangezien het meestal in  de huidige vorm en wordt verzorgd door de Sawangboriboon stichting die de nodigde kennis heeft over de Thaise – Chinese cultuur.

Eerder deze week bezochten de burgemeester van Pattaya en zijn delegatie de tempel en tuinen om de gebouwen en het terrein te inspecteren, samen met het personeel van Sawangboriboon om een ​​plan te bedenken om het gebied naar behoren te ontwikkelen en te onderhouden.

Daarvoor is een MOU opgesteld, oftewel een memorandum van overeenstemming, dat zal worden ondertekend tussen de stad Pattaya en de Sawangboriboon Stichting (die ook de meeste reddingsoperaties in Pattaya verzorgt) om het gebied te renoveren, te onderhouden en te verzorgen, waardoor het weer open wordt voor bezoekers en toeristen  en om een ​​leercentrum te zijn voor de Thais-Chinese cultuur.

Het MOU zal naar verwachting in de nabije toekomst worden ondertekend, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de attractie om weer gratis toegankelijk te zijn voor het publiek om te toeren, studeren, te ontspannen en hun cultuur en religie te vieren.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!