Thaise overheid met verschillende Europese landen in gesprek om vaccins te kopen

THAILAND:- De Thaise regering is in gesprek met verschillende Europese landen in gesprek om miljoenen doses COVID19vaccins te kopen, zo liet een gezondheidsfunctionaris gisteren weten, onderwijl probeert het land de uitrol van vaccineren te versnellen om een ​​golf van infecties in te dammen.

De autoriteiten in Thailand hebben zich ingespannen om de vaccinvoorraden te vermeerderen, ondanks dat het land de productiehub is voor AstraZeneca-injecties in de regio.

Vorige week liet de Thaise regering weten dat ze 150.000 AstraZeneca-doses van het Himalaya-koninkrijk Bhutan zou lenen.

“Sommige landen hebben mogelijk een overschot aan AstraZeneca- of Pfizer-vaccins en zullen elke maand 2-3 miljoen doses kunnen verkopen”, zo verklaarde een gezondheidsfunctionaris Kiattiphum Wongrajit tijdens een briefing.

Dr. Wongrajit noemde echter géén Europese landen die bij de besprekingen betrokken waren.  Tot nu toe is ongeveer 9% van de bevolking van meer dan 66 miljoen volledig gevaccineerd omdat het te maken heeft met de dodelijkste uitbraak van het coronavirus.

De meerderheid van de 1,1 miljoen infecties en 10.314 dodelijke slachtoffers in het land kwamen na april van dit jaar als gevolg van de zeer overdraagbare Alpha- en Delta-varianten, hoewel de infectiecijfers tekenen van afname vertonen.

“Deze coronagolf heeft zijn hoogtepunt bereikt en nieuwe infecties zullen geleidelijk afnemen”, aldus Dr. Wongrajit.

Afgelopen maandag liet premier Prayut Chan-o-cha weten dat AstraZeneca tegen het einde van dit jaar 61 miljoen vaccins zou afleveren die eerder waren uitgesteld.

De coronavirus-taskforce zal vandaag beslissen of de lockdown-maatregelen worden versoepeld, waaronder een voorstel om de avondklok te verkorten en diners in restaurants toe te staan ​​​​voor degenen die zijn ingeënt of onlangs zijn getest, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!