Het Thaise huis van afgevaardigden dient een ontwerp over anti-martelwet bij het kabinet ingediend

BANGKOK:- De voorzitter van het huis van afgevaardigden, Khun Chuan Leekpai heeft aan de verzamelde pers laten weten dat het kabinet het ontwerp van de “Preventie en bestrijding van foltering en gedwongen verdwijning” heeft ingediend bij de Tweede Kamer, dat binnen zeven dagen op de agenda van de Kamervergadering zal worden geplaatst, tenzij er een onverwacht probleem met het ontwerp naar voren wordt gebracht.

“Ik kan niet bevestigen dat de wet zal worden overwogen tijdens de huidige vergadering van het Huis van afgevaardigden aangezien er nog steeds hangende punten op de agenda staan ​​ten aanzien van het wantrouwendebat tegen de regering”, zei hij.

“De regeringspartij heeft gezegd dat ze vanaf 31 augustus klaar zou zijn om nieuwe wetten te overwegen, terwijl de huidige vergadersessie op 18 september zal eindigen.”

De kwestie met betrekking tot het gebruik van foltering door de politie is de afgelopen dagen een belangrijk discussieonderwerp geworden na het nieuws van een voormalig hoofd van het politiebureau in de provincie Nakhon Sawan die naar verluidt de dood van een drugsverdachte in hechtenis zou hebben veroorzaakt door hem tijdens het verhoor te verstikken met een plastic zak.

De onderduikende politieagent werd donderdagavond in de provincie Chonburi onder arrest geplaatst. Hij gaf later toe als enige verantwoordelijk te zijn voor de vrijwaringsdood.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!