Thaise overheid lanceert nieuw corona-hulppakket

~WEER IN HET ZADEL HELPEN~
(Steunen om weer verder te kunnen gaan)

BANGKOK:- De regering van Thailand is van plan 7.000 baht om ondervier miljoen mensen met een hoge koopkracht een nieuw hulppakket ter waarde van 225 miljard baht te verdelen .

Dit wordt gezien als een nieuwe fase van het medebetalingsprogramma “Khon La Khrueng”.

Om miljoenen Thaise getroffenen door de laatste golf van Covid19 te helpen. De regering zal het “Ying Chai Ying Dai” -programma lanceren (hoe meer je uitgeeft, hoe meer je krijgt) en gaat in juli tot september elektronische vouchers te verstrekken om hier mee van start te gaan.

Het doel is om de bevolking te stimuleren boodschappen, alledaagse producten en diensten te kopen via de elektronische portemonnee van de overheid.  Het programma richt zich op mensen met een midden- en hoog inkomen om de lokale koopkracht te vergroten.  

Onder het “Rao Chana” -programma zullen 32,9 miljoen in aanmerking komende personen twee weken lang elke week 1.000 baht ontvangen. Het geld kan worden uitgegeven tot juni 2021. 

Ongeveer 9,27 miljoen socialezekerheidsleden ontvangen in het kader van het “Rao Rak Kan” -programma voor twee weken elke week 1.000 baht extra, De uitreiking wordt tot juni van dit jaar via de e-wallet-app “Pao Tang” van de overheid uitgegeven.

13,7 miljoen mensen met een laag inkomen die in het bezit zijn van een sociale kaart, ontvangen 200 baht meer per persoon per maand gedurende zes maanden (juli-december).  

Het “Khon La Khrueng” -bijbetalingsprogramma gaat door voor mensen met een gemiddeld en hoog inkomen, waarbij 3.000 baht wordt ontvangen om voedsel en andere producten te kopen, waarbij de overheid de helft van de kosten betaalt. 

Verwacht wordt dat dit programma ongeveer 31 miljoen mensen ten goede zal komen. Van mei tot juni genieten huiseigenaren en kleine bedrijven van kortingen op water- en elektriciteitsrekeningen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “Thaise overheid lanceert nieuw corona-hulppakket”

  1. Reactie op u artikel; Thaise overheid lanceert nieuw Corona hulppakket.
    Identiek het zelfde betaling of uitkering systeem zal gebeuren in alle landen met middel van electronisch munt of CBDS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!