Thaise overheid hield gisteren aan de vooravond van Pattaya Colorful-evenement een razzia onder dakloze mensen

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Functionarissen van de afdeling sociale  ontwikkeling van Chonburi en de afdeling ter bestrijding van mensenhandel hebben gisteren in Pattaya Walking Street, Pattaya Second Road, Pattaya Beach en Soi Buakhow razzia gehouden en enkele daklozen van straat gehaald.

Dit nadat de lokale bevolking voorafgaand aan het Pattaya Colorful-evenement dit weekend in de kustplaats hadden geklaagd.

De functionarissen vertelde dat de meeste bedelaars buitenlandse migranten zijn van wie velen hun visum was overschreden of geen wettelijke toestemming hebben om in Thailand te blijven.  De razzia kwam tot stand na meerdere klachten van ondernemers, lokale toeristen en inwoners van Pattaya Walking Street en Beach Road.  

Ze dienden formele klachten in bij de autoriteiten van de stad Pattaya en zeiden dat ze een dramatische toename van het aantal bedelaars hebben gezien, waarvan velen kleine kinderen bij zich hebben.

15 daklozen werden vastgehouden en overgebracht naar het stadhuis van Pattaya, terwijl degenen met vermeende psychische problemen voor behandeling naar het ziekenhuis van Banglamung werden gebracht.  Ambtenaren herhaalden dat ze daklozen met respect behandelden door velen van hen een verblijfplaats aan te bieden in de plaatselijke daklozenopvang en hen medische en geestelijke gezondheidszorg te verlenen.

Het ‘PATTAYA COLORFUL Festival 2021’ is een tweedaags evenement dat dit weekend op Pattaya Beach wordt georganiseerd. De Pattaya Cultural Council en Pattaya City sponsoren het evenement dat wordt gehouden voor Central Festival.

Khun Mana Yaprakam, de voorzitter van de Pattaya Cultural Council, zei tegen The Pattaya News: “Het evenement is bedoeld om mensen aan te moedigen de prachtige Thaise cultuur en omgeving te behouden.”

 “Dit zal ook een goed toeristisch imago ondersteunen en meer inkomsten genereren voor lokale bedrijven en lokale gemeenschappen na de opluchting van de Covid-19-pandemie in de‘ New Normal ’toerismestijl.”

“Mensen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement dat volledig gratis is, maar ze zullen wel mondkapjes moeten dragen en Covid-19 voorzorgsmaatregelen in acht moeten nemen.”

Het evenement biedt lokale kunst, keukens, muziek en andere soorten entertainment voor degenen die willen deelnemen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!