De dierentuin van Chiang Mai bedenkt allerlei creatieve manieren om grote katachtigen koel te houden

~HET HOOFD KOEL HOUDEN~
(Kalm blijven)

CHIANG MAI:- De medewerkers van het Tiger Kingdom in Chiang Mai hebben verschillende ingenieuze manieren bedacht om ervoor te zorgen dat de tijgers gehydrateerd en koel blijven in de verzengende zomerhitte die momenteel in het hoge noorden heerst.

De temperatuur ’s middags kan soms oplopen tot 40 graden Celsius, dus hebben dierentuinmedewerkers een snack ijs aan de tweejarige Bengaalse mannetjesstijgers Strong en Satang geserveerd.

Ook schudden ze ook lange stokken met kokos- of palmbladeren aan het uiteinde om de tijgers de vijver in te lokken. Ondertussen worden de tijgerwelpen Nguen, Nak en Thong in een gekoelde ruimte gehouden, terwijl Nummon en Namo – de supersterren cheeta’s van de dierentuin – er dol op zijn om te zijn om met een natte doek gekoeld te worden. Deze cheeta’s staan ​​bekend om hun vriendelijkheid.

Khun Orapin Shinawatra, algemeen directeur van de dierentuin in het district Mae Rim in Chiang Mai, zei dat dierenartsen en dierentuinambtenaren de tijgers in de gaten houden om ervoor te zorgen dat ze niet gestrest raken of een zonnesteek oplopen.

 “Als het warm weer is, worden de tijgers loom en gaan ze liggen om hun energie te sparen,” zo vertelde zij.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!