Ministerie van Justitie haast de productie van het Thaise kruid Fah Talai Jone om de symptomen van Covid te behandelen

BANGKOK:-  Het ministerie van Justitie heeft gisteren het Bureau van de controleraad voor verdovende middelen, het ONCB, de opdracht gegeven om een ​​amfetamine-makende machine te repareren om Fah Talai Jone-tabletten (Andrographis paniculata) te produceren in een poging de  tekorten aan te pakken.

Minister Somsak Thepsuthin, van Justitie vertelde uit dat zijn ministerie eerder landelijke gevangenissen had opgedragen om Fah Talai Jone, een bekende medicinale plant in Thailand, in hun gebied te kweken om medicijnen te produceren voor de behandeling van Covid19 patiënten.

Hij verwachtte dat het departement van gevangeniswezen in augustus ongeveer 4 miljoen Fah Talai Jone-capsules zou kunnen produceren.

“Omdat de huidige productie in de toekomst mogelijk niet aan de vraag zal voldoen, hebben we de ONCB opdracht gegeven om een ​​amfetamine-makende machine te repareren die ongeveer 20.000 tabletten per uur kan produceren als ons back-upplan,” zei hij.

Hij verwacht dat de reparatiewerkzaamheden vandaag klaar zijn.

 “We moeten goed voorbereid zijn om verschillende problemen aan te pakken, aangezien Fah Talai Jone door veel mensen wordt beschouwd als in staat om Covid19 te behandelen, terwijl de prijs van Fah Talai Jone-poeder mogelijk 1.000 Baht per kilogram bereikt”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat deze stap bedoeld was om te voldoen aan de vraag naar Fah Talai Jone-drugs onder gevangenen en burgers.

Het kruid wordt van oudsher gebruikt voor verkoudheid, koorts, griep en bacteriële infecties.  Het kruid sloeg aan nadat een onderzoek door de afdeling Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde zei dat het kan helpen bij de behandeling van Covid-19-patiënten met milde symptomen en degenen die asymptomatisch zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!