Thaise ontwerper legt de schitterende schoonheid vast van Siamese Vechtvis voor Miss Universe-verkiezing

~DAT BRENGT KLEUR IN HET LEVEN~
(Dat maakt het leven aangenaam)

THAILAND:- De prachtige kleuren en de mooie welvende contouren van de Siamese Fighting Fish zijn in het nationale kostuum van Miss Universe Thailand,khun Amanda Chalisa Obdam voor de Miss Universe 2020-verkiezing verwerkt.

De ontwerper van het kostuum legt de schitterende schoonheid vast van Siamese Fighting Fish voor Miss Universe-verkiezing

Het kostuum, ontworpen door Akarach Poosanaphong, is geïnspireerd op de Siamese Fighting Fish en Suvannamaccha, een mythische zeemeerminprinses die in de Ramakien verscheen.

In haar Instagram-bericht liet Amanda weten: “De Siamese Fighting Fish staat niet alleen bekend om zijn levendige reeks kleuren van langwerpige buikvinnen, maar ook om zijn moedige karakter.  Bovendien is het eeuwen geleden in Thaise klassieke literatuur verschenen, zoals poëzie en oude documenten.

Het nationale kostuum van Thailand ‘Siamese Fighting Fish’ is vooral geïnspireerd door de unieke driekleurige vis genaamd ‘Tri Rong’ [of drie kleuren], die met succes werd gefokt om te lijken op de kleuren van de Thaise nationale vlag: rood, wit en blauw.  Met zijn uniekheid en schaarste werd het de duurste vechtvis in de geschiedenis, “aldus de post.

 “Gekristalliseerde, glanzende, stromende stof bootst de levendige, pittige, gracieuze kenmerken van deze ‘Splendid Warrior’-vis na, terwijl uitgebreide accessoires de traditionele Thaise kunst en culturele rijkdom van Thailand weerspiegelen.”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!