De autoriteiten van Buriram leggen strenge straffen op tegen personen met een hoog Covid19 risico die een vaccinatie weigeren

~TEGEN HEUG EN MEUG~
(Iets met tegenzin of zelf met weerzin doen)

BURIRAM:- Het Comité voor overdraagbare ziekten van Buriram heeft gisteren, 14 mei, een belangrijke nieuwe beperking bevolen, waarin wordt gesteld dat degenen die zich in een risicogroep voor Covid-19-infecties bevinden en weigeren om Covid-19-vaccinaties te ontvangen, te maken zullen krijgen met strikte juridische aanklachten met een hoge boete en een mogelijke gevangenisstraf.

De provinciale commissie voor ziekten heeft het besluit van de commissie voor overdraagbare ziekten in Buriram opnieuw uitgevaardigd met enkele belangrijke wijzigingen.  Alle inwoners van Buriram ouder dan 18 jaar moeten nu een Covid-19-zelfevaluatie van de provinciale autoriteiten uitvoeren om het risico op Covid-19-infectie individueel te berekenen.  Het is onduidelijk, zo merkt uw nieuwsbeer op, of dit ook buitenlandse ingezetenen omvat.

Khun Thatchakorn Hatthathayakul, de gouverneur van Buriram

Als de functionaris voor de beheersing van overdraagbare ziekten vaststelt dat een persoon een risico loopt of het risico loopt een infectieziekte op te lopen, heeft de ambtenaar de bevoegdheid om de persoon te bevelen een vaccinatie tegen Covid-19 te krijgen op de exacte datum, tijd en plaats.  aangewezen door de ambtenaar om de binnenlandse verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Als een persoon weigert de beoordeling uit te voeren, zal hij worden onderworpen aan een gevangenisstraf van maximaal een maand of een boete van ten hoogste tienduizend baht van een straf op grond van artikel 51 van de Wet op overdraagbare ziekten B.E.  2558.

Als personen die een risico lopen of het risico lopen een infectieziekte op te lopen, de vaccinatie weigeren, zullen zij worden onderworpen aan een boete van niet meer dan tienduizend baht van een straf op grond van artikel 51 van de Wet op overdraagbare ziekten B.E.  2558.

Ze kunnen ook worden geconfronteerd met een gevangenisstraf van maximaal twee jaar en / of een boete van maximaal veertigduizend baht op grond van artikel 18 van het nooddecreet inzake openbaar bestuur in noodsituaties, B.E.  2548.

Het bevel maakte niet specifiek duidelijk wat een hoogrisicogroep is of welke normen worden gebruikt om dat te classificeren.  Dit bevel maakt de provincie in wezen de eerste in Thailand die vaccins verplicht stelt voor bepaalde risicogroepen.  De minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, verklaarde later dat de gouverneur de bevoegdheid had om dit specifieke bevel te geven, daarbij verwijzend naar het nooddecreet en de wet op overdraagbare ziekten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Kunlasub Wattnaphon’s Facebook
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “De autoriteiten van Buriram leggen strenge straffen op tegen personen met een hoog Covid19 risico die een vaccinatie weigeren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!