Thaise oma moet voor de rechter in Noordoost Thailand verschijnen omdat ze een handjevol laos voor haar curry had geplukt

SAKHON NAKHON:- Een 70-jarige grootmoeder in Sakon Nakhon, in het noordoosten van Thailand, eist gerechtigheid nadat ze is beschuldigd van diefstal.

Vanuit het oogpunt van khun Chaweewan verzamelde ze slechts een handjevol galangal van een terrein dat door alle lokale bevolking werd gebruikt om voedsel te zoeken.

Vanuit het oogpunt van de eigenaar betreft het een regelrechte diefstal, zo meldt Daily News.

Khun Chaweewan zei dat de zaak teruggaat tot afgelopen zaterdag 11 juni, toen ze een paar takjes van de plant plukte voor haar curry in wat eigenlijk bekend staat als een braakliggend terreunis.

De eigenaar van het pand werd gebeld en betrapte haar op heterdaad, wat leidde tot een melding bij de politie van Phang Khone van diefstal.

De eigenaar van het terrein staat erop dat Chaweewan 5.000 baht schadevergoeding betaalt, anders zal hij de zaak voor de rechter slepen.

Khun Chaweewan beweert dat ze onschuldig is en voelt zich vreselijk over haar benarde situatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand  
Bron: Daily News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!