De lockdown in Bangkok en 28 andere provincies verlengd tot 31 augustus

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, heeft gisteren de lockdown-maatregelen voor Bangkok en 28 andere provincies verlengd tot eind augustus.

De banken en financiële instellingen in winkelcentra mogen echter wel weer open, zo liet de CCSA-woordvoerder dr. Taweesin Visanuyothin weten.

De CCSA-vergadering van maandag, voorgezeten door premier Prayut Chan-o-cha, besloot ook om de test-, traceer- en isolatiemaatregelen op te voeren via screening van snelle antigeenkits (ATK) in Bangkok en zijn omgeving en meer personeel om isolatie thuis, in gemeenschappen of ziekenhuizen te organiseren.

Ondertussen blijft in de 29 besmette provincies de thuiswerkmaatregel gehandhaafd, met wekelijkse ATK-screening voor iedereen die op de werkplek moet zijn.

De CCSA bestelde isolatiemaatregelen plus ATK-screening voor bedrijven en organisaties met meer dan 50 werknemers.

De fabrieken en werkplaatsen in de donkerrode zones met meer dan 100 werknemers moeten rekening houden met volledige bubbel-en-seal-operaties.  Wekelijkse ATK-screening en steekproeven zullen ook plaatsvinden op markten.

Voor wat betreft de maatregelen om de mortaliteit te verminderen, zei de CCSA dat vaccinatie zou versnellen in de kwetsbare groep (mensen van 60 jaar en ouder, zwangere vrouwen en mensen met een van de zeven chronische ziekten) tot ten minste 80 procent in Bangkok, 70 procent in 12  provincies met een hoge infectiegraad en 50 procent in andere gebieden.

Ondertussen zou de ziekenhuisopname voor matig en ernstig zieke (geel- en roodgecodeerde) patiënten worden versneld, terwijl de distributie van favipiravir voor groengecodeerde patiënten in thuis- en gemeenschapsisolatie zou worden opgevoerd.

Ook zal de overheid zelfscreening via ATK-testen stimuleren door ervoor te zorgen dat deze gemakkelijk verkrijgbaar zijn tegen lage prijzen.

Gevaccineerde buitenlandse toeristen die zeven dagen op Phuket doorbrengen, krijgen ook toegang tot zeven andere locaties: Khao Lak, Koh Yao Yai en Yai Noi in Phangnga, Phi Phi en het strand van Railey in Krabi, Koh Ngai in Trang en Koh Samui, Phangan en  Tao in Surat Thani.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!