Thaise moeder zoekt na 7 jaar nog steeds gerechtigheid voor haar zoon

HUA HIN:- De 60-jarige Khun Jaree Chinphong, een varkens-slagering op de versmarkt van Hua Hin, klaagt dat haar zoon meer dan 7 jaar geleden hij ernstig gewond was geraakt toen hij  door de politie van Hua Hin in 2015 was gearresteerd voor drugshandel, maar nog steeds geen gerechtigheid heeft gekregen.  Ze heeft een klacht ingediend bij ‘Mr Decha’, een beroemde advocaat.

Khun Danthai Chinphong, of Joe, nu 41 jaar oud, werd door een politie-taskforce gearresteerd en in de achterbak van een pick-up truck gezet, terwijl er verder werd gezocht naar bewijsmateriaal in zijn huis in Hua Hin.

Twee uur later werd Joe’s moeder door de politie verwittigd dat haar zoon uit de auto was gesprongen, maar dat de politie hem weer opnieuw kon aanhouden, maar haar zoon was bij de ontsnapping gewond en moest naar het Hua Hin-ziekenhuis worden gebracht om een dringende hersenletsel operatie te ondergaan.

Khun Jaree Chinphong is niet overtuigd door het politieverslag, want toen haar zoon naar het huis werd gebracht, zat hij geboeid in de auto terwijl de politie aan beide kanten van hem zat.

 In de afgelopen 7 jaar heeft de moeder bij veel instanties geklaagd, waaronder de Royal Thai Army 15th in Damrongtham Centre, het kantoor van Public Sector Anti-Corruption en de Royal Thai Police, om hulp te vragen bij het inspecteren van de politie-operatie op dat punt.  dag, maar tot nu toe is er niets gevorderd.

De moeder heeft zelf de kosten van 50.000-70.000 Baht moeten dragen voor de zorg voor haar zoon, die voor de rest van zijn leven gehandicapt zal zijn.  Ze geeft toe dat haar zoon betrokkenheid was bij drugshandel en aanvaardt zijn arrestatie voor dergelijke illegale activiteiten

Sinds die verschrikkelijke dag, meer dan 7 jaar geleden, zijn 2 politieagenten van het arrestatieteam bij haar geweest om haar te bezoeken en met haar te praten in een poging het probleem op te lossen.  Ze vraagt ​​om financiële compensatie om haar te helpen bij de zorg voor haar 3 kleinkinderen, Joe’s kinderen, hebben tot nu toe geen ene baht gezien

Daarnaast bestaat er ook nog een financiële last van de zorg voor haar zoon, zijn medicijnen, verzorgers en apparatuur is van vitaal belang voor zijn welzijn.  Ze hoopt opnieuw dat de Koninklijke Thaise politie de gebeurtenissen van die dag eerlijk zal bekijken en zal erkennen dat de acties van hun officieren niet in overeenstemming waren met de misdaad die had plaatsgevonden.  Ze wordt elke dag ouder en banger voor wat er in de toekomst van haar zoon en kleinkinderen zal worden.

Kolonel Paitoon Promkeian, de hoofdcommissaris van het politiebureau van Hua Hin, zei dat het incident plaatsvond voordat hij in 2019 werd aangesteld, dus hij kent de waarheid niet.  Maar hij heeft het arrestatieteam van het politiebureau van Hua Hin gevraagd hem de feiten te melden van wat er die nacht is gebeurd en hij zal exact onderzoeken hoe Joe’s aan zijn verwondingen is gekomen. Hij zal het gehele proces-verbaal dat in het politieregister is bewaard, nauwkeurig nalezen en dan nagaan of verdere actie nodig is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Huahintoday 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand 
Bron: Huahintoday.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!