Oorlog onder Covid19 patiënten in een veldhospitaal in Surat Thani, waarbij een patiënt met een schaar aangevallen werd

SURAT THANI:- Een gevecht onder Covid19 patiënten in een veldhospitaal eindigde met één gewonde. Het incident vond plaats aan de Surathani Rajabhat Universiteit in de provincie Surat Thani.  Het gevecht begon tijdens de lunch en een 18-jarige patiënt werd met een schaar in de rug gestoken.  

De Thaise krant “Sanook News” meldde dat er een vechtpartij ontstond in een lokaal veldhospitaal en een van de bij de vechtpartij betrokken patiënten werd gearresteerd.  De 29-jarige Kritsada werd gearresteerd toen hij zich om 13.00 uur op het dak verstopte.  Kritsada is de persoon die de 18-jarige jongen heeft neergestoken.

Khun Ritdee, de gewonde jongeman kreeg de eerstelijns medische zorg van de artsen in het veldhospitaal voordat hij werd overgebracht naar het Surat Thani Hospital.  De verdachte zou de 20e naar huis gaan en kreeg Covid19 zorg op de tweede verdieping.  

Khun Ritdee kreeg Covid19 medische zorg op de eerste verdieping.  Op dezelfde verdieping waren veel van zijn vrienden uit de hoofdstad Surat Thani.  Het gevecht begon om 12.15 uur terwijl iedereen aan het lunchen was.  Patiënten van de eerste verdieping gingen naar de verdachte op de tweede verdieping.  Niet lang daarna begon begon het krakeel en volgde een gevecht.  De verdachte pakte een kleine schaar en stak Khun Ritdee neer.

Vrienden van Ritdee droegen hem naar de dokters.  De verdachte rende naar het dak van het gebouw om zich te verstoppen.  De politie arriveerde en arresteerde Khun Kritsada voordat ze hem naar het politiebureau brachten.  

Khun Chainarong Punsin van de universiteit en conciërge van het veldhospitaal deden verslag van het incident.  Chainarong verklaarde eerder dat sommige patiënten problemen hadden omdat er voor hen veel voedsel en goederen naar het ziekenhuis werden gebracht.  Er zijn te weinig contactpersonen in het veldhospitaal aanwezig om de gebrachte etenswaren en goederen naar de patiënten te brengen en dat veroorzaakt veel wrevel.

De ziekenhuisleiding bracht een nieuwe verordening uit die patiënten ervan moet weerhouden om voedsel en andere artikelen te bestellen, en verbood de familieleden om goederen te bezorgen.  

De nieuwe regelgeving is te wijten aan onvoldoende controle  om de goederen in ontvangst te nemen en te doorzoeken.  Sommige patiënten bestelden goederen zoals sigaretten en Kratom-thee.  Daarnaast was het gevecht is te wijten aan de twee groepen tieners van verschillende locaties die al bestaande problemen met elkaar hadden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Huahintoday 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand 
Bron: Huahintoday.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!