Het grootste ziekenhuis in Nakhon Ratchasima maakt plannen om patiënten te evacueren vanwege de voortdurende wateroverlast

NAKHON RATCHASIMA:- Het grootste ziekenhuis in de noordoostelijke provincie Nakhon Ratchasima ligt er troosteloos, verloren in het water bij.  Na hevige regenval in de regio zegt het ziekenhuis nu plannen te hebben gemaakt om hun patiënten naar andere faciliteiten te verhuizen als het waterpeil blijft stijgen.

Het ziekenhuis van Maharat Nakhon Ratchasima liep eerder deze week onder water toen het Lam Takhon-kanaal overstroomde.  De inspecteur-generaal van de volksgezondheid werd gevraagd om de impact van de overstroming op het ziekenhuis te beoordelen, aldus de volksgezondheidsafdeling.

Het water op het ziekenhuisterrein heeft 50-60 centimeter bereikt, waardoor kleine voertuigen niet in of uit kunnen rijden en de weg voor het ziekenhuis staat onder 80-90 cm water, waardoor de mensen  die op dit moment het ziekenhuis nodig hebben, zullen door middeldiep water moeten waden.

De secretaris-generaal van de volksgezondheid, Kiattiphum Wongrajit, legde uit dat het ziekenhuis zich inspant om de operaties in stand te houden en de overstromingen te bestrijden.  Er zijn zandzakken rond het ziekenhuis terrein geplaatst, water wordt weggepompt, tijdelijke verhoogde looppaden worden gebouwd en belangrijke apparatuur en medicijnen worden naar hoger gelegen terreinen verplaatst.

De oevers van het Lam Takhong-kanaal liepen dinsdagmiddag over, waardoor water de stad Nakhon Ratchasima en andere omliggende gemeenschappen binnenstroomde.  Veel van dit water is afkomstig van de Lam Takhong-dam, die water heeft geloosd om schade en overstroming te voorkomen.  De dam is inmiddels bevolen om te stoppen met het lozen ervan.  Tot nu toe hebben de overstromingen in deze regio het leven van 12 mensen gekost zijn er 15 noodopvangplaatsen opgericht voor de ontheemden.

De Chao Phraya-rivier die door Bangkok stroomt, loopt ook over, en het stadhuis van Bangkok heeft gezinnen die langs de rivier wonen gewaarschuwd om voorzorgsmaatregelen te nemen.  De plv. permanent secretaris van cultuur meldde dat de beroemde Wat Arun Ratchawararam, of Tempel van de Dageraad, ook door de rivier werd overstroomd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: Thaiviralpost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!