Thaise moeder veinst ruim 3 jaar haar eigen dood om schenkingen voor haar “kinderen” los te peuteren

THAILAND:- Een moeder heeft haar eigen dood in scène gezet en het trieste verhaal gebruikt om gedurende meer dan 3 jaar donaties van landgenoten binnen te halen.  De schade loopt op tot een half miljoen baht, barmhartige landgenoten hebben nu aangifte gedaan tegen de moeder.  De waarheid is aan het licht gekomen nadat één van de donateurs de waarheid heeft ontdekt.  

Haar landgenoten kregen medelijden met de achtergebleven kinderen en stuurde gedurende een periode van 3 jaar achtereen geld.  De moeder genaamd Sopa plaatste online en beweerde dat haar zoon de post had geplaatst waarin ze aankondigde dat Sopa was overleden door zelfmoord.  Het verhaal beweerde zelfs dat ze het deed terwijl haar jongste kind aan haar been was vastgebonden.

De zoon vroeg toen om vergeving en beweerde dat zijn moeder misschien een aantal vreselijke dingen heeft gedaan die ertoe hebben geleid dat ze zichzelf van het leven heeft beroofd.  

Aan het einde van het verhaal zei de zoon dat de kinderen niet weten wat ze moeten doen of hoe ze moeten overleven omdat hun moeder er niet meer is.  Thaise burgers lazen de post en begonnen geld over te maken.  

Een van de gulle gevers besloot contact op te nemen met het dorpshoofd om te vragen hoe het met de kinderen ging. Het antwoord schokte hem toen het dorpshoofd zei dat ze nog steeds in leven is.  Khun Apitchaya, één van donateurs uit de provincie Nakhon Ratchasima, zocht de media op om de waarheid te onthullen.  Hij en zijn vrienden hebben er een missie van gemaakt om mensen in nood te helpen.  Ze zou verhalen delen om geld in te zamelen voor degenen die het broodnodig hadden.

Sopa stuurde haar een bericht en beweerde dat ze een nierziekte had en een gehandicapt kind.  Sopa verzon nog een triest verhaal dat ze samen met haar kinderen voor haar zieke moeder moet zorgen.  Thaise burgers kregen medelijden en maakte geld over om te helpen met luiers en eten.  Daarna nodigde ze vrienden uit om Sopa te helpen.  

Khun Apitchaya en haar vrienden hebben in een periode van 3 jaar meer dan 100.000 baht aan Sopa overgemaakt.  Dit geldt niet voor vrienden die in het buitenland wonen en ook Sopa hebben geholpen.  

De moeder beschikt over veel bankrekeningen waarop gezamenlijk ongeveer 500.000 baht geparkeerd stond, geld dat door barmhartige mensen uit binnen en buitenlands was gestort.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!