Thaise ministers zwaaien de “Covid Express” naar het noordoosten van Thailand uit terwijl de infecties in Bangkok blijven stijgen

BANGKOK:- De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul en minister van Transport, Khun Saksayam Chidchob hebben gisteren toezicht gehouden op het vertrek van de trein met 135 Covid19 patiënten met milde symptomen, die naar hun thuisprovincies in het noordoosten vertrokken.

In de escalatie van het stijgende aantal infecties heeft de Thaise regering treinen, bussen en zelfs vliegtuigen ingezet om milde gevallen uit Bangkok te vervoeren, waar gezondheidsfaciliteiten worden overspoeld door meer dan 2.000 nieuwe infecties per dag.

De Covid Express van gisteren bracht patiënten naar Buriram, Surin, Si Sa Ket, Ubon Ratchathani, Amnat Charoen, Yasothon en Nakhon Ratchasima.  Elke treinstel bevatte 35 Covid-19-patiënten en medisch personeel.

Daarbij werden richtlijnen voor afvalbeheer en luchtventilatie en gehandhaafd en op elke bestemming wachtte een ambulance om patiënten voor behandeling onder het openbare gezondheidssysteem te brengen.

Minister Saksayam zei dat het vervoer om milde Covid-19-gevallen terug naar hun thuisprovincies te vervoeren in bestelwagens, bussen en Royal Thai Airforce-vliegtuigen zal worden voortgezet totdat de situatie is opgelost.

Onderwijl vertelde minister Anutin dat er nog bedden beschikbaar waren om Covid-patiënten in andere provincies te behandelen, eraan toevoegend dat het terugsturen van patiënten naar hun geboorteplaats de congestie bij medische voorzieningen in Bangkok zou verminderen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!