Thaise Minister waarschuwt activisten om komende vrijdag wanneer het oordeel over geschorste premier Prayut Chan-o-cha, niets te ondernemen

BANGKOK:- Aangezien het Grondwettelijk Hof aanstaande vrijdag 30 september uitspraak doet over de wettelijke maximumtermijn van acht jaar voor de geschorste premier Prayut Chan-o-cha, minister voor Digitale Economie en Samenleving Chaiwut Thanakamanusorn, dringt hij activisten erop aan niets te doen voor deze dag, zo las uw nieuwbeer in de Thaise krant Matichon.

De clausules van het handvest bepalen dat een regeringsleider het land niet langer dan acht jaar mag besturen, met of zonder onderbreking, en dat zijn ambtstermijn bij wet met terugwerkende kracht kan zijn.

Op 24 augustus 2014 werd Prayut op koninklijk bevel benoemd tot hoofd van een door het leger geïnstalleerde regering nadat hij op 22 mei van hetzelfde jaar als legerleider een staatsgreep had gepleegd.

Pro-Prayut-wetgevers en anderen hebben echter beweerd dat de termijn van acht jaar van de ongekozen premier pas in 2017 is begonnen, het jaar waarin de grondwet werd afgekondigd, of zelfs pas in 2019, het jaar waarin hij regeringsleider werd, de Palang Pracharath. partijgeleide coalitieregering na eerdere algemene verkiezingen.

Khun Chaiwut, een parlementslid van de Palang Pracharath-partij, zei dat het erg en verontrustend zou zijn als activisten die dag actie zouden ondernemen en dat het vermeden moet worden om te voorkomen dat het land in chaos vervalt en dat confrontaties tot verwondingen leiden.

Op dit moment lijden mensen onder overstromingen en verschillende andere problemen terwijl de regering werkt om het land vooruit te helpen, zei hij, eraan toevoegend dat ze kalm moeten blijven aangezien de algemene verkiezingen over een paar maanden zijn.

Hij waarschuwde dat veel acties op dit moment tot gevolg kunnen hebben dat de verkiezingen helemaal niet doorgaan.

Khun Chaiwut zei ook dat de Palang Pracharath-partij voorbereid is op het vonnis, wat het ook is, zal respecteren en zal blijven werken voor de mensen.

Toen hem werd gevraagd hoe hij het vonnis zag en of zijn partij waarnemend premier en Palang Pracharth-partijleider Prawit Wongsuwan zou steunen om de regering te blijven leiden, antwoordde Chaiwut eenvoudig dat hij niet wist dat het nog niet was besproken en dat de oordeel werd afgewacht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!