De cannabis-kwekers in Thailand zijn ongerust, nu het aanbod van cannabis de vraag overstijgt

NAKHON PHANOM:- Verontruste boeren in de provincie hebben de Thaise regering gevraagd om te helpen de prijzen van cannabis te reguleren nadat de industrie een waardedaling begon te zien als gevolg van een overaanbod van de oogst. 

Khun Jirawat Rungsri, de 56-jarige voorzitter van de lokale associatie van kruidenkwekers in Na Kham vertelde dat de prijzen dramatisch zijn gedaald nadat de regering het publiek de plant begon te laten telen.

Khun Jirawat zei dat hij de groep begon om in 2020 cannabis voor medische doeleinden te kweken in samenwerking met het Tambon Na Kham Health Promotion Hospital.

Hij verklaarde dat de groep 30 leden had die ongeveer 30.000 cannabisplanten kweekten toen het voor het eerst begon. Tijdens de eerste oogst van de groep konden leden tussen de 50.000 en de 100.000 baht per maand verdienen met de verkoop van delen van de cannabisplant, inclusief toppen, bladeren en wortels, zei hij. 

Sindsdien zijn de prijzen van cannabis echter sterk gedaald. “Omdat iedereen tegenwoordig cannabis kan kweken, hoeven ze geen toestemming te krijgen om kweek de plant, dus we hebben meer concurrenten die de cannabisprijzen opdrijven naar beneden”, zei hij. 

Hij zei dat de prijs van verse cannabisbladeren is gedaald ten opzichte van de vorige 15.000 baht per kilogram tot 3.000 baht. Verse stengels waren vroeger geprijsd op 10.000 baht/kg, maar tegenwoordig zijn ze slechts 1.000 waard, zei hij. 

Hij zei dat cannabisboeren in Nakhon Phanom de regering hebben gevraagd: helpen door vaste prijzen aan te kondigen die boeren en klanten kunnen volgen. Hij zei dat ongeveer 20 gemeenschapsondernemingen in Nakhon Phanom van plan zijn om een cannabiscoöperatie oprichten om meer onderhandelingsmacht te hebben om ook met tussenpersonen te kunnen onderhandelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiang Rai Times 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Chiangraitimes.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!