Thaise minister van Justitie belooft schadevergoeding van 110,000 baht aan families van overleden slachtoffers van brand in Mountain B-nachtclub in Sattahip

BANGKOK:- De Thaise minister van Justitie zal persoonlijk een schadevergoeding van 110.000 baht aan de families van de slachtoffers van de Mountain B-nachtclub brand overhandigen. Terwijl hij de vergadering voorzat, betuigde minister Somsak Thepsuthin zijn medeleven aan de slachtoffers, voorts vertelde hij het volgende:

 “Ik zal de families van de 16 dodenstellen op 19 augustus persoonlijk schadeloosstellen”, zei de heer Somsak tijdens de bijeenkomst, “aangezien het ministerie van Justitie bij dit soort incidenten de bevolking nooit in hun hemdje laat staan“.

Voor de gevallen waarin het een ander geval was omdat elke patiënt verschillende kosten had;  de minister zei dat hij de procedures hebben samengesteld, die vergoeden tot het slachtoffer volledig hersteld is.

Volgens khun Somsak krijgen de families van de overledene in totaal 110.000 baht, inclusief 50.000 baht voor het slachtoffer, 20.000 voor begrafenisregelingen en 40.000 voor het verlies van een kostwinner.  Ondertussen krijgen de gewonde slachtoffers niet meer dan 40.000 baht voor medische kosten, 20.000 voor oefeningen en mentale revalidatie en niet meer dan 50.000 baht van 336 baht per dag voor elke dag dat ze een jaar lang niet kunnen werken.

Dit komt bovenop de compensatie die wordt gegeven door de eigenaar van de nachtclub, Chonburi-functionarissen, Sattahip-functionarissen en verschillende andere groepen en stichtingen, zo merkt Uw nieuwsbeer op.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!