Khun Patiphan legt aan de politie uit: Het was mijn tweelingbroer Patiphat!

NAKHON RATCHASIMA:- In wat lijkt op een scène uit een film met een open einde, beweert een man in Nakhon Ratchasima dat zijn rechtschapen leven is geruïneerd door zijn criminele tweelingbroer.  De broers Patiphan en Patiphat Kaeowaem gingen uit elkaar toen ze nog baby’s waren en hun leven nam radicaal verschillende wendingen.

Geboren in een arm gezin, toen ze slechts twee maanden oud waren, werden de tweelingjongens gescheiden, waarbij Patiphan bij zijn moeder in Korat verbleef, terwijl Patiphat werd gestuurd om bij zijn tante in Samut Prakan te gaan wonen.  Het gezin kon het zich gewoon niet veroorloven om twee baby’s groot te brengen, dus adopteerde zijn tante zijn tweelingbroer.

Khun Patiphan, nu 32 jaar oud, woont in het Huai Thalaeng-district van Korat, toen zijn leven op zijn kop werd gezet.  Er werd een arrestatiebevel uitgevaardigd onder zijn naam en de  Thaise media begon zijn naam en foto aan het publiek te verspreiden.  Zijn buren vervloekten zijn familie;  zijn vaste baan bij een groothandel ontsloeg hem.

Khun Patiphan werd publiekelijk beschuldigd van poging tot moord voor het mishandelen van een ex-vrouw die hij niet eens had.

Ondertussen was Patiphat, met slechts één letter anders in zijn naam, vervreemd van zijn 48-jarige vrouw en woonde in het Bang Sao Thong-district van Samut Prakan in Centraal-Thailand. Op een dag heeft hij naar verluidt de wacht gehouden bij de plaatselijke fabriek aan Nikhom-Lat Wai Road uitgezet, waar zijn ex-vrouw als dienstmeisje werkte, ongeveer 20 minuten wachtend tot ze naar buiten kwam.

Toen ze op straat was, viel hij haar direct aan.  Er wordt gezegd dat hij haar heeft geslagen en vervolgens met een mes naar haar heeft gesneden, waarbij hij haar pols, gezicht en oren heeft doorgesneden voordat getuigen naar binnen sprongen en hem onderwierpen.  Hij ontsnapte aan de aanval zonder dat de politie hem arresteerde.  Zijn ex ligt nu in stabiele toestand in het ziekenhuis.

Er werd een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd en de politie liet de pers en het publiek weten dat er een klopjacht gaande was.  Alleen spelden ze de voornaam van de verdachte met een “n” op het einde, in plaats van een “t” zoals het hoort.  Patiphan heeft het geval van identiteitsverwisseling nu voldoende uitgelegd aan de politie die nu de naam op het arrestatiebevel heeft veranderd.  Het is niet zeker of hij zijn baan terugkrijgt of een verontschuldiging krijgt van de buren die hem veroordeelden.

Ondertussen is zijn lieve broertje Khun Patiphat momenteel nog op vrije voeten en wordt gezocht voor poging tot moord.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Prasit Tangprasert
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand  
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!