Thaise masseuse ontkent dat ze verliefde klant 107.000 euro ontfutselde: “Hij heeft mij alles geschonken”

BRUGGE:- In amper drie maanden tijd schonk een Brugse vijftiger naar eigen zeggen 107.000 euro aan Thaise masseuse waarmee hij een relatie had. Nu sleept hij haar voor de rechtbank wegens oplichting. “Ze weende tranen met tuiten omdat haar moeder zogezegd ziek was”, zo zuchtte de man. “Ik ben te goedgelovig geweest.”

Het slachtoffer leerde de 42-jarige vrouw kennen in een Thais massagesalon in Brugge. Hij raakte tot over zijn oren verliefd op Y.P. en begon een relatie met haar. Of dat dacht hij toch. De vrouw vroeg geregeld om geld en de Bruggeling ging daar telkens op in. In amper drie maanden stopte hij haar een klein fortuin toe, naar eigen zeggen liefst 107.000 euro.

“Ze had geld nodig voor haar moeder toen die in Thailand een arm en een been had gebroken”, zei de man maandag op het proces voor de Brugse strafrechtbank. “Of haar broer had een zwaar accident gehad. Telkens weende ze tranen met tuiten. Ik ben veel te goedgelovig geweest.”

Geen oplichting
Toen het slachtoffer onraad begon te ruiken, stapte hij naar de politie en diende hij een klacht neer wegens oplichting. Volgens zijn advocaat hield Y.P. in een groen boekje de bedragen bij die ze van het slachtoffer had ontvangen. “Al een geluk dat dit bij de huiszoeking is teruggevonden”, zo pleitte meester Bart Bleyaert. “Mijn cliënt was helemaal geen sugardaddy. Hij heeft zelfs nog 40.000 euro geleend om die vrouw te kunnen helpen.”

Het Openbaar Ministerie drong evenwel niet aan op een bestraffing. “Het is niet bewezen dat zij meneer bewust misleidde om hem geld afhandig te maken”, zo stelde de procureur. Ook volgens de verdediging was van oplichting geen sprake. “Mijn cliënte heeft 10.000 tot 20.000 euro gekregen”, aldus meester Aline Claus. “Aanvankelijk ging het om vergoedingen voor bewezen diensten. Daarna waren het schenkingen in het kader van hun relatie. Ze is altijd eerlijk geweest. In dat boekje hield ze haar schulden bij. Maar dat die 107.000 euro zouden bedragen, is niet bewezen.”

Ziek
Volgens Y.P. had ze aanvankelijk geld van de Bruggeling geleend. “Maar als ik een relatie met hem aanging, zou ik het geld niet moeten terugbetalen”, zo stelde ze. “Ik wou geen relatie maar heb toegestemd omdat ik dat geld nodig had. Mijn moeder was ziek.”

De uitspraak volgt op 3 april.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Arne Franck
Bron: nieuwsblad.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!