Het legaliseren van de e-sigaretten blijft in Thailand een twistpunt

BANGKOK:- Khun Asa Saligupta, voorzitter van vereniging “beëindig roken van sigaretten in Thailand”, afgekort ECST genoemd, heeft laten weten er alle vertrouwen in te hebben dat het Thaise parlement het vapen zal legaliseren zodra de waarschijnlijke algemene verkiezingen in mei zijn gehouden. Het probleem is nu eenmaal simpelweg te groot om te negeren en de wetenschap is overtuigend genoeg om dit toe te staan.

“De autoriteiten lijken bezoekende toeristen er graag aan te herinneren dat “vapen” hardstikke illegaal is in het Koninkrijk. Dat betekent echter niet dat het altijd zo zal zijn. Achter de coulissen blijven we goede vorderingen maken”, zo vertelde khun Saligupta.

Hij zegt dat pleitbezorgers van Tabaksschadebeperking, het THR genoemd en consumentengroepen zoals ECST samenwerken met overheidsfunctionarissen. Samen met volksgezondheidsexperts weten ze precies wat er moet gebeuren om de rookepidemie in Thailand aan te pakken.

“Om dit te bewerkstelligen er al jaren aangewerkt. In feite wacht het Thaise parlement op de ontwerpwetgeving voor vapen om te debatteren en te ratificeren. Realistisch gezien zullen de algemene verkiezingen echter voorrang hebben.”

De ECST-directeur zegt dat de meeste politici en het publiek voorstander zijn van het opheffen van het mislukte vapenverbod van het land.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat veiligere nicotineproducten in Thailand gereguleerd zullen worden. Regelgeving zal consumenten een betere bescherming bieden, meer rokers aanmoedigen om te stoppen met dodelijke sigaretten en ervoor zorgen dat we veel meer controle hebben over vapen door jongeren met een strikte aankoopleeftijd”, zegt hij.

“Elke bewering dat het stiekem vapen de jeugd zal beschermen, is absolute onzin. De manier om jonge mensen te beschermen is door strikte regels in te voeren om een ​​groot deel van de zwarte markt de kop in te drukken, een minimumleeftijd voor aankoop in te voeren en productveiligheidsnormen in te voeren. Zo bescherm je de jeugd”, vertelt khun Saligupta.

ECST zegt dat roken van sigaretten elk jaar ongeveer 50,000 Thaise mensen doodt.

“Als we het aantal aan roken gerelateerde ziekten en vroegtijdige sterfgevallen substantieel willen terugdringen, moeten we het strenge verbod en de straffen op vape-producten in Thailand opheffen. 

Zoals veel landen hebben bewezen, is het tijd om te stoppen met luisteren naar de anti-vape-campagne van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO),’ aldus khun Saligupta.

In feite hebben bijna 70 landen nu regelgevingskaders aangenomen voor veiligere nicotineproducten, wat heeft geleid tot een dramatische daling van hun algehele rookpercentages.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!