Het is officieel, Pattaya’s Songkran-dag op 19 april, het grootste en natste feest van het jaar, keert terug

THAILAND:- Pattaya’s grootste en natste feest keert officieel voor het eerst in vier jaar terug na de pandemische beperkingen van het Covid19 virus.

Songkran, dat in een of andere vorm waarschijnlijk iets meer dan een week zal duren in Pattaya, zal zoals gewoonlijk, vóór Covid, uitmonden in Wan Lai, of de “Grote Dag” op 19 april 2023. Dit is, zonder een twijfel, Pattaya’s grootste en natste feest, maar ook polariserend, vooral voor veel expats, aangezien honderdduizenden binnen- en buitenlandse toeristen in Pattaya samenkomen.

Songkran, het Thaise nieuwjaar, ook wel bekend als het waterfestival, wordt sinds 2019 niet meer volledig gehouden vanwege andere pandemische beperkingen dan traditionele en religieuze activiteiten. Hoewel een enorme opluchting voor veel van onze lezers die een hekel hebben aan het water en de drukte, verlangde de toeristenindustrie over het algemeen naar de terugkeer van het festival.

Dit jaar wordt die wens vervuld, aangezien Central Pattaya één van de eersten is die een groot Songkran Day-feest aankondigt met veelbelovende grote muzikale artiesten en evenementen. Natuurlijk, Rolling Loud, ’s werelds grootste hiphop- en rapfestival, is ook in de stad van 13 tot 15 april, de officiële feestdag in Thailand. Dit zal grote artiesten zien zoals Cardi B, Travis Scott, Chris Brown en tientallen anderen in de omgeving van Pattaya.

Pattaya viert Songkran altijd iets later dan in de rest van het land, voornamelijk om het toerisme te stimuleren. Vanwege de lange pauze voorspellen toerismeanalisten mogelijk de grootste Songkran ooit in termen van drukte. Dit zal er natuurlijk toe leiden dat veel expats Pattaya ontvluchten in wat door lokale bewoners vaak Silly Season wordt genoemd.

Tot ziens in april voor degenen die komen en voor degenen die geen fan zijn, het is misschien tijd om op zoek te gaan naar een korte vakantie buiten het gebied.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!