Thaise marine arresteert de eigenaar van een strandparasol verhuurbedrijf in Zuid-Thailand en neemt 20 parasols in beslag

PHUKET:- De Koninklijke Thaise Marine heeft gisteren een strandparasol verhuurder op strand gearresteerd wegens het uitoefenen van commerciële activiteiten.

De arrestatie gebeurde op Koh Racha Yai, een eiland ten zuiden van Phuket.  De marine inspecteerde gisteren het eiland en trof de strandparasol verhuurder op Ao Pratok Beach aan. Twintig strandparasols werden in beslag genomen, de verhuurder werd gearresteerd en voor verdere vervolging naar het politiebureau van Chalong gebracht.  

Verdere details over de operator zijn niet bekendgemaakt, zo las uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in de Phuket Express.

Strandaantasting is een groot probleem in Phuket, met veel strandexploitanten die ligstoelen en parasols voor hun klanten plaatsen in gebieden die niet bestemd zijn voor commercieel gebruik.  Dit heeft geleid tot conflicten tussen exploitanten en lokale autoriteiten en tot milieukwesties.  

In de afgelopen jaren hebben de autoriteiten van Phuket hun inspanningen opgevoerd om met strandinvallen de regels te handhaven, teneinde om de stranden en natuurlijke hulpbronnen van het land te beschermen.

In januari verwijderden de autoriteiten een hek op Kamala Beach nadat ze meerdere klachten hadden ontvangen dat een verhuurbedrijf het strand binnendrong.  Het bedrijf dat beschuldigd werd van het betreden van het strand was een exploitant van strandstoelen.  

In november vorig jaar verwijderde de politie illegale horecagelegenheden op een ander stuk strand van Phuket, Layan Beach.  De politie vond drie eetgelegenheden op het strand die eten en drinken verkochten, evenals stoelen, ligstoelen en parasols.  De politie heeft deze spullen in beslag genomen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!