Het dragen van mondkapjes wordt in de door smog geteisterde Thaise contreien ten zeerste aanbevolen 

BANGKOK:- Een arts van de long afdeling van het Siriraj-ziekenhuis heeft mensen aanbevolen maskers te dragen om zichzelf te beschermen tegen de stofvervuiling, aangezien het aantal patiënten met luchtwegaandoeningen, vooral onder kinderen, stijgende is.

In 48 provincies zijn deze week ultrafijne stofdeeltjes (PM2,5) boven de veilige grens gemeten.  Dr, Nitipatana Chierakul, hoofd van de afdeling Luchtwegaandoeningen en tuberculose aan de medische faculteit van het Siriraj-ziekenhuis, zei dat ziekenhuizen in het hele land een toename van het aantal gevallen zien, sinds de luchtvervuiling in december van zich liet spreken.

Hij zei dat de luchtvervuiling meestal tussen januari en maart piekt, wat leidt tot gezondheidsproblemen die anders vermeden hadden kunnen worden, vooral bij kinderen.  

Een recent onderzoek in China toonde aan dat honderdduizenden kinderen van 3 tot 7 jaar uit 51 Chinese steden worden getroffen door blootstelling aan PM2.5, wat leidt tot slaapstoornissen die hun hersenontwikkeling in gevaar kunnen brengen, zei hij.  ​“Om kinderen te beschermen, moeten huishoudens luchtreinigers installeren.  Scholen en kinderdagverblijven moeten stofvrije ruimtes inrichten en buitenactiviteiten beperken”, zo adviseerde dr.  Nitipatana.

Hij voegde eraan toe dat luchtverontreiniging ademhalingssymptomen en irritatie kan veroorzaken, zoals hoesten, loopneus, slijm en huiduitslag.  Toen hem werd gevraagd naar de beste remedie, antwoordde Dr.  Nitipatana raadt aan om buitenshuis maskers te dragen en geen neussprays of -oplossingen te gebruiken, omdat deze een infectie kunnen veroorzaken.  Hij drong er ook bij de relevante autoriteiten op aan om de nevelvervuiling op te ruimen, aangezien het probleem de afgelopen jaren is verergerd.  

Deze week hebben 48 provincies in Thailand PM2.5-niveaus gemeten boven de veilige limiet van 50 microgram per kubieke meter (μg/m³), dat is op zich een verontrustende ontwikkeling.

Het centrum ter beperking van luchtverontreiniging, het CAPM, meldde gisteren  dat het PM2.5-niveau in alle regio’s behalve het zuiden boven de overheidslimiet uitkwam.  In Bangkok en naburige steden varieerden de waarden tussen 54 en 108 μg/​m³, waarbij de meeste gebieden werden getroffen door zware smog.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!