Het lange vakantieweekend begint, de immigratie is gesloten, en het tijdelijke alcoholverkoopverbod wordt van kracht

BANGKOK:- Dit weekend begint voor een groot deel van Thailand een lang weekend van vier dagen vanwege kroningsdag en een weekend voor het vervroegd stemmen voor de Thaise verkiezingen.

Het weekend brengt ook een 24-uurs verkoopverbod op alcohol in Thailand met zich mee van zaterdag 6 mei 6 uur tot zondag 7 mei 18:00 uur. Dit komt door de Thaise kieswetten. Dit zal ook komend weekend tijdens de eigenlijke verkiezingen worden herhaald, dit weekend is bedoeld voor het vervroegd stemmen. Hierdoor zullen populaire uitgaansgelegenheden en bars gedurende deze periode in het hele land worden gesloten. Alle verkoop van alcohol, ook in buurtwinkels, wordt verboden. Restaurants zijn open maar mogen geen alcohol schenken.

Overheidskantoren, waaronder de Thaise immigratiedienst, zijn vanaf morgen 4 mei gesloten en gaan op maandagochtend 8 mei weer open. Veel banken en particuliere bedrijven kunnen dit weekend ook sluiten, men wordt geadviseerd om dit van tevoren te controleren.

Op Kroningsdag wordt de kroning van de koning in Thailand gevierd. Zijne Koninklijke Majesteit zal in deze periode echter samen met Hare Koninklijke Majesteit de Koningin een overzeese reis naar het VK maken voor de kroning van koning Charles.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!