Thaise man voorspelt instorting een gebouw in Oost-Thailand en redt daarmee talloze levens

SATTAHIP:- Een Thaise buurman in dit district in de provincie Chonburi heeft talloze levens van medebewoners gered toen hij hen waarschuwde dat hun rijtje van vier herenhuizen aan de Soi Wat Noi-weg op het punt stond om in te storten.

De oplettende buurman, de 50-jarige khun Saneh Wongpoon, hoorde krakende geluiden uit zijn plafond komen en merkte dat een deel van het dak instortte. De huizen delen hetzelfde betonnen dak.

Hij schreeuwde naar de bewoners van de andere drie huizen om zo snel mogelijk naar buiten te gaan.  Mensen begonnen de huizen van zowel de voor- als de achterkant weg te vluchten. Even later stortte het hele dak in zoals khun Saneh voorspelde, met zware betonnen balken die met één klap op de grond kletterde.

Als khun Saneh zijn buren niet had gewaarschuwd voor wat komen ging, hadden de gevolgen rampzalig kunnen zijn.

De slechte infrastructuur wordt beschouwd als een oorzakelijk element achter de tragedie die vorige week in dezelfde district plaatsvond in de nachtclub Mountain B-

Slordige of onvoltooide bouwwerkzaamheden veroorzaken nog steeds dagelijkse slachtoffers en bijna-ongevallen in Thailand, of het nu stalen balken zijn die uit de lucht op auto’s vallen of pick-up trucks die op de kop in enorme kuilen terechtkomen. Zeer onlangs stortte een deel van een visduct over de Rama II Road in Bangkok in, deze kwam op vier auto’s  en doodde twee mensen.

Instortingen van gebouwen komen vooral veel voor in het moessonseizoen in Thailand.  Zo stortte op 17 april j.l. de nieuw gebouwde diensthal op Don Mueang Airport in Bangkok tijdens een onweersbui in. De hal is ontworpen om honderden passagiers te ontvangen, maar was gelukkig nog niet in gebruik genomen, dus er was niemand binnen toen het dak instortte.

En vorige week nog stortte een tolpoort in de provincie Chachoengsao in centraal Thailand tijdens een storm in, gelukkig vielen er geen gewonden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: komchadluek
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: komchadluek.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!