Het zal vrijdag een dure Moederdag in Thailand worden, want de prijs van jasmijn stijgt naar 1.200 Baht per kilo

KHON KAEN:- Kinderen die deze week jasmijnbloemen voor hun moeder willen gaan kopen, zullen zich een rotje schrikken. Een tekort aan aanbod in combinatie met een grote vraag heeft ertoe geleid dat de prijzen voor de bloemen met 400 procent zijn gestegen tot 1.200 baht per kilo.

 De jasmijnbloemetjes worden gebruikt om slingers van te maken die kinderen elk jaar op 12 augustus tijdens hun ceremoniële uiting van liefde en respect om de nek en polsen van hun moeders hangen

De boeren in Khon Kaen zeiden dat een kilo van hun jasmijnbloemen nu 1.200 baht opbrengt terwijl slingermakers zich de markten moeten afstruinen om aan de stijgende vraag te voldoen.

De geparfumeerde bloemen zijn het hele jaar door in trek als populaire versiering voor boeddhistische heilige dagen, die vier keer per maand plaatsvinden.

Dit jaar viel de piek in de vraag voorafgaand aan Moederdag echter samen met tekorten in het noorden nadat de stormen de velden van boeren hadden vernietigd.

Khun Somboon Ampaiwong, een 60-jarige inwoner van Tambon Sila in het district Muang, zei dat de jasmijnbloemen van zijn één rai grote perceel in een mum van tijd aan bloemenwinkels in het centrum van Khon Kaen verkocht waren.

Normaal gesproken verkopen boeren de jasmijnbloemen voor slechts 300 baht per kilo, voegde hij eraan toe. Hij zei dat de bloemenwinkels jasmijnslingers verkopen voor 50 tot 200 baht per stuk, afhankelijk van de grootte.

Moederdag valt deze week op vrijdag!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: siamrath.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!