Thaise man steelt één router uit ziekenhuis om benzine te kopen om zijn liefje te kunnen zien.

KRABI:- Een Thaise man haalde het in zijn hoofd om een router uit een ziekenhuis te stelen, teneinde om deze te verkopen en van het opgebrachte geld, benzine te kopen om zijn vriendin te bezoeken.  

De router is verbonden met een röntgenapparaat en zijn acties hebben ertoe geleid dat véél patiënten zich niet zoals gepland konden laten onderzoeken.  

Het incident vond plaats in het Plai Phraya-ziekenhuis in de provincie Krabi.  De verdachte onthulde dat hij zijn vriendin in Phuket wilde bezoeken en geen geld had voor benzine.  Hij beweert ook dat hij niet wist dat de machine uiterst belangrijk was, anders had hij hem niet gestolen.  Het item is een wifi-router die is aangesloten op een röntgenapparaat.  Patiënten moesten wachten omdat de machine niet meer werkte.

Het incident vond plaats in de nacht van 22 mei 2022. Na het incident kondigde dokter Nattapong Duknam het Principe van Plai Phraya Hospital een beloning van 10.000 Baht aan voor iedereen die informatie kon geven die leidde tot de arrestatie van de verdachte.  

De politie van Plai Phraya arresteerde de 41-jarige Tawat uit de provincie Surat Thani op de 25e.  Ze vonden ook bewijs, waaronder een router en een rode motorfiets zonder kenteken die werd gebruikt om de misdaad te plegen.  De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en heeft toegegeven de router te hebben gestolen.  Hij werd gearresteerd in Surat Thani.  

Khun Tawat gaf toe dat hij zijn vriendin wilde bezoeken die in de provincie Phuket woonde.  Hij had ongeveer 100 Baht en was bang dat dit niet genoeg was voor benzine.  Hij stopte toen bij het ziekenhuis en ging naar binnen om iets te stelen.

Tawat liep naar buiten met de router met als doel hem te verkopen.  Hij probeerde de router aan een winkel te verkopen, maar ze wilden hem niet van hem kopen.  Tawat vroeg wanhopig om 300 Baht voor gas te lenen en beloofde het later terug te betalen.  Hij vervolgde de reis en bracht een nacht door met zijn vriendin in Phuket.  Daarna reed hij terug naar huis met de router en werd later gearresteerd.  

De verdachte bood later zijn  excuses aan de patiënten en hun familieleden aan, die het röntgenapparaat moesten gebruiken.  Ik heb de router gestolen die het röntgenapparaat online verbond.  Ik wist niet dat het belangrijk was, ik dacht dat het alleen voor normale wifi werd gebruikt.  Ik zou het niet hebben genomen als ik het had geweten”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!