De bevolking van Thailand moet wederom voorbereid zijn op onstuimig weer en overstromingen

THAILAND:- Het regenseizoen in Thailand doet zijn naam eer aan, vanaf morgen 27 mei tot 31 mei (dinsdag) zullen er zich zware tot zeer zware regenval in de noordoostelijke, centrale, oostelijke en zuidelijke regio’s van het land laten gelden.  De huidige moesson in het zuidwesten van Thailand zal naar verwachting sterker worden.

Zoals de afgelopen maand het geval was in Thailand, kunt u sterke wind en hoge golven verwachten in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand.  De golven in de Andaman zullen naar verwachting 2-3 meter hoog zijn, en golven in de bovenste Golfgolf ongeveer 2 meter hoog.  In gebieden met onweersbuien worden er zelfs hogere golven verwacht, welke tot boven de 3 meter kunnen reiken.

Een waarschuwing van de Thaise Meteorologisch instituut die niet onbekend zal zijn voor iedereen die in het land woont, is: dus wees voorbereid de zware regens die plotselinge overstromingen kunnen veroorzaken.

Het weerinstituut waarschuwt bovenal de schepen in de bovenste Golf en de Andamanse Zee om voorzichtig te zijn en gebieden met onweersbuien te vermijden.  Eerder deze week kapseisde een jacht in stormachtig water in de zuidelijke provincie Krabi in Thailand.  Een vissersboot redde de 3 passagiers van het jacht, die in een kleine rubberboot waren gestapt.

Vorige week overstroomde Bangkok in veel gebieden na 10 uur stortregens.  De meest getroffen gebieden zijn Chatuchak, Lak Si, Don Mueang en Lat Phrao.  Op sommige plaatsen bereikte het waterpeil meer dan 1 meter.  De overstromingen veroorzaakten verkeersopstoppingen, met name bij de Ratchayothin Intersection en Ratchadapisek – Lat Phrao Intersection.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!