De plicht tot het dragen van een mondkapje wordt ‘alleen in bepaalde gebieden’ in Thailand opgeheven

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft opheldering gegeven over nieuws over de opheffing van de zgn.  mondkapjes-plicht volgende maand, en zegt dat de draagplicht alleen in bepaalde aangewezen gebieden kan worden versoepeld.

De secretaris van het Ministerie van Volksgezondheid, Dr. Kiattiphum Wongrajit, zei  dat de Covid19 situatie zich sneller verbeterde dan verwacht, dus de pandemie kan worden gedegradeerd tot een endemische ziekte zoals gepland. Het ministerie moet dan wel de maatregelen opvoeren om ervoor te zorgen dat mensen veilig met Covid19 kunnen leven, voegde hij eraan toe.

Het opheffen van de mondkapjes-plicht is een optie, maar het ministerie is nog niet van plan om dit volledig te doen, zei Dr. Kiattiphum.  Het dragen ervan zal voor binnen en buiten worden vergemakkelijkt in bepaalde gebieden met lagere infectiepercentages en goed voorbereide behandelingssystemen en waar de meeste lokale bewoners volledig zijn gevaccineerd.

De maskervoorschriften zouden rond half juni worden aangepast, zei Dr. Kiattiphum.

Dr. Taweesap Siraprapasiri, een hoge functionaris bij het Department of Disease Control (DDC), zei dat de versoepeling van de maatregelen voor gezichtsmaskers kan beginnen in 31 provincies, waarvan hij zei dat 14 provincies zijn aangewezen als groene zones in het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA).  )’s kleurgecodeerde zonering plus 17 provincies in blauwe zones, waaronder Bangkok, Chonburi, Chiang Mai en Phuket.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nutthawat Wicheanbut 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!