Thaise man rijdt in Zuid-Thailand één Aziatische luipaard kat aan, het beestje leeft amper nog

PHANG NGA:- Deze week werd in de provincie Phang Nga in Zuid-Thailand een Aziatische luipaard kat door een auto aangereden.

Een Thaise man genaamd Somchai (pseudoniem) uit het subdistrict Thung Kha Ngok reed op zijn motor over de Phang Nga-Takua Pa weg toen hij een dier door een auto werd aangereden. Hij parkeerde zijn motor om te kijken of het dier roerloos op de weg lag.

Hij zei dat hij dacht eerst dat het een viskat was (Prionailurus viverrinus). Het beestje was zwaar gewond en leefde amper, khu Somchai pakte het voorzichtig op en droeg het van de weg het gras op.

Hij zei dat hij de kat had gezegd nergens heen te gaan terwijl hij de hulp coördineerde van het Phang Nga Wildlife Nursery Station.

Ambtenaren van Phang Nga Wildlife Nursery Station haalden de gewonde kat op en brachten hem terug naar het opvangcentrum om zijn verwondingen te laten onderzoeken.

Ze meldden dat het wilde dier een luipaardkat was en geen viskat en dat de gezondheid van de luipaardkat erg slecht aan toe was.

De medewerkers maakten de wonden van de kat schoon en dienden antibiotica toe om de infectie te behandelen, evenals zoutoplossing.

Boswachter Somchok Sukin, verantwoordelijk voor de dierenverzorging in Phang Nga Wildlife Nursery Station, zei dat de luipaardkat verwondingen had opgelopen aan zijn heup en benen, een wond aan zijn tong en bijtwonden van andere dieren in zijn nek en ruggengraat had.

Het personeel informeerde verslaggevers helaas dat als de luipaardkat herstelt, hij waarschijnlijk niet meer geschikt zal zal zijn om in de natuur uitgezet te worden. De luipaardkat wordt in Thailand beschermd onder de Wildlife Preservation and Protection Act, die jagen en bezit verbiedt.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!