Inval bij een worstfabriek in Chonburi nadat kinderen ziek werden na het eten van worst

CHONBURI:- Een inval in een worstfabriek die verdacht wordt van het vervaardigen van onveilig voedsel in de provincie Chonburi heeft geleid tot de inbeslagname van 32 artikelen ter waarde van ongeveer 700.000 baht.

De inval werd gezamenlijk uitgevoerd door medewerkers van het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) en de Food and Drug Administration (FDA).  De eigenaar van de fabriek zou naar verluidt bekend hebben zonder de juiste toestemming worsten te hebben gemaakt.

De politie en de FDA hielden na de inval een gezamenlijke conferentie om informatie te geven over de fabrieksinval.

De FDA had de politieafdeling voor consumentenbescherming benaderd nadat er veel kinderen in het ziekenhuis moesten worden opgenomen vanwege een aandoening die methemoglobinemie (bloedaandoening) wordt genoemd nadat ze worst hadden gegeten.

Na onderling contact met provinciale volksgezondheidsbureaus in Chiang Mai, Saraburi, Phetchaburi en Trang om de verkopers te vinden, leidde hun onderzoek naar de worstfabrikant in de provincie Chonburi.

De politie, de FDA en het gezondheidsbureau van Chonburi gingen naar de fabriek en vonden de eigenaar van de vleesfabriek die vleesproducten vervaardigt, waaronder worstjes en gehaktballen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!