Thaise man komt om bij paramotor ongeval op de Mekong rivier in de Isaan

BUENG KAN:- Een 39-jarige Thaise man is om het leven gekomen bij een paramotorongeluk op de Mekong rivier in de provincie Bueng Kan in Isaan.  De oorzaak van het ongeval wordt momenteel onderzocht.

De overledene werd geïdentificeerd als khun Watcharapong Khanteetao.  Hij was lid van een paramotorclub in de noordoostelijke provincies.  Het ongeval gebeurde nadat Watcharapong tegen de avond  met de paramotor over de Mekong rivier en Sook Samran Beach in Bueang Kan vloog.

Volgens een getuige vloog Watcharapong ongeveer vijf minuten rond voordat hij op het wateroppervlak neerstortte.  Daarna ging hij hoger door een cirkel in de lucht te vliegen, maar onverwachts viel Khun Watcharapong met zijn paramotor in de Mekong-rivier.

Een schipper en een jetskiër in de buurt snelden khun Watcharapong te hulp en trokken hem uit het water.  Helaas werd Watcharapong later dood verklaard nadat hij met spoed naar het Bueng Kan-ziekenhuis was gebracht.

De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht door de politie.  Er wordt aangenomen dat de parachutelijnen verstrikt raakten toen Watcharapong viel.  De vrienden en getuigen van Watcharapong worden ondervraagd om de werkelijke oorzaak van het ongeval vast te stellen.

Een ander paramotorongeval vond vorige maand plaats in Isaan.  Een agent van de Koninklijke politie , Nattadej Namamamat, werd gedood nadat hij met zijn paramotor op een restaurant in de buurt van Khon Kaen stortte.Een getuige meldde dat Nattadej de paramotor met te veel kracht ronddraaide, waardoor hij zijn evenwicht verloor en op de grond viel.

In februari werd een Birmese man, Win Nyunt, dood verklaard nadat hij neerstortte vanaf zijn gloednieuwe paramotor in de provincie Pathum Thani, nabij Bangkok.  Het ongeval is waarschijnlijk veroorzaakt door harde wind of een motorstoring. Ondanks de risico’s is paramotorrijden een populair tijdverdrijf in Thailand. 

Met paramotorvliegtuigen kunnen piloten opstijgen en landen in relatief kleine ruimtes, waardoor ze een populaire vorm van recreatief vliegen zijn.  Het is ook de goedkoopste en veiligste manier om vanuit vogelperspectief van prachtige landschappen te genieten.  De vliegsnelheid is ongeveer 40 – 55 km/h.  Bij mooi weer kan de paramotor meer dan 100 kilometer vliegen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Thais Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!