De kustplaats Bang Saen in Oost-Thailand kreunt en steunt onder bergen Songkran afval

BANG SAEN:- De wegen rond Bang Saen Beach in Chonburi waren bedekt met stapels afval nadat daar maandag het Songkran werd afgesloten, wat de lokale gemeente ertoe aanzette om deze week tot een “grote schoonmaakweek” te lanceren.

Hoewel de meeste provincies Songkran elk jaar vieren van 13-15 april, vieren sommige provincies in het oosten van Thailand het festival wat langer.

Omdat duizenden toeristen samenkwamen om de extra Songkran-festiviteiten gedurende de twee dagen te vieren, werden de lokale bevolking gisteren wakker in straten vol afval.

Chonburi bijvoorbeeld hield zijn ‘Wan Lai’- of ‘dag die stroomt’-festiviteiten op zondag en maandag op Bang Saen Beach in het district Muang.  Activiteiten omvatten respect tonen voor Boeddha-goden, zandheuvels bouwen en traditionele spellen spelen.

De gemeente Saen Suk plaatste gisteren op haar Facebook-pagina afbeeldingen van de stapels afval die op Liab Hat Bang Saen Road waren achtergelaten met de vraag: “We verwelkomen iedereen graag, maar wie haalt het afval op als je weggaat?”

Op Facebook stond geschreven dat de stad de hele week een grote schoonmaak zal houden om alle wegen in het Saen Suk-gebied schoon te maken en nodigde de lokale bevolking uit om mee te doen. De post zei dat tot nu toe studenten van Burapha University, lokale verkopers en gemeenteambtenaren zich hebben aangemeld  .

 “We dringen er bij verkopers op aan om de gebieden waar ze hun kraampjes opzetten schoon te maken”, aldus de post.  “Als iedereen zijn eigen spullen opruimt, is ons Bang Saen-strand binnen de kortste keren weer in zijn prachtige staat.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!