De politie van Pattaya trof gisteren de laatste voorbereidingen voor vandaag, de Grote Songkran-dag,

PATTAYA:- De politie van Pattaya kwam gisteren bijeen om zich voor te bereiden op Wan Lai, of de Grote Dag, van het Songkran-festival dat voor vandaag gepland staat.

Volgens de autoriteiten zal Beach Road gedeeltelijk worden afgesloten om de voetgangers de gelegenheid te geven om aan het evenement deel te nemen. De weg van Central Pattaya Beach naar Walking Street is van 14:30 tot 20:30 uur afgesloten.

Voor dit evenement zal het politiebureau van Pattaya 11 teams van 653 agenten inzetten om verschillende taken in 11 verschillende stadia uit te voeren.

Verkeersmaatregelen zoals checkpoints voor het ontvangen en afvoeren van individuen zullen ook worden getroffen om de bezoekers van het evenement te beschermen. De politie dringt er ook bij mensen op aan géén alcohol te drinken, hoewel algemeen wordt verwacht dat dit wordt genegeerd. De politie heeft op zijn minst sterk gewaarschuwd voor rijden onder invloed en zal hierop in de stad controleren.

Wan Lai werd im de afgelopen vier jaar van de Covid-19-pandemie, met het laatste evenement in 2019.

Bij de festiviteiten van morgen horen veel concerten, optochten, evenementen en natuurlijk heel véél water.

Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in de traditionele kant van Songkran, zal Wat Chai in de buurt van Walking Street vanaf 7 uur speciale Songkran-ceremonies houden. Deze omvatten ceremonies voor het maken van verdiensten, preken, het eren van oudsten met een scheutje water, het respecteren van boeddhistische relikwieën en een parade van monniken en religieuze relikwieën die rond 11:00 uur vanuit Wat Chai vertrekken en Beach Road afdalen

De dag zal naar verwachting honderdduizenden feestvierders trekken op de laatste dag van Songkran in Pattaya. Voor degenen die echt meer willen, kunnen ze op 20 april naar Bang Saray of Ban Bueng en op 21 april naar Samut Prakan gaan.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!