Thaise man klaagt steen en been over zijn quarantaine behandeling in Noordoost Thailand

BURIRAM:- Een herstelde Covid19 patiënt deed gisteren live op sociale media zijn erbarmelijke eenzame quarantaine, net naast een ceremonie-ruimte waar begrafenissen van een tempel in Buriram werden gehouden en met uitzicht op de crematieoven.

De man in kwestie, Khun Jaruwong Nilbunpot”, die parttime reddingsvrijwilliger in Bangkok verricht, plaatste een bericht en een videoclip over zijn isolement in het Nong Ki-district in de provincie Buriram

Het bericht luidde: “Schrijnend nieuws uit Nong Ki, Buriram: na 14 dagen in het veldhospitaal van Nong Ki behandeld te zijn, gaf de dokter me een certificaat en zei me dat ik mezelf nog 14 dagen thuis moest isoleren.  

Maar wat gebeurt er, de kamnan van Nong Ki stond erop dat ik in hun gecreëerde quarantaine verblijf mij 14 dagen moest isoleren. Ik zit in een naargeestige ruimte waar ik niets te eten of te drinken krijg, met uitzicht op de crematieoven en krijg ook nog eens niets te eten of te drinken!

Waarom cremeren ze me gewoon niet aan de overkant van mijn zaaltje ?  Waarom doen ze dit?  Ik ben zo verward.”

Khun Jaruwong deelde ook een clip die de angstaanjagende sfeer ’s nachts vastlegde en klaagde bitter dat hij door de dokter was ontslagen en dat hij thuis moest isoleren, maar de leiders van de Thung Kraten-gemeenschap stonden erop dat hij tijd doorbracht in de begrafeniszaal.

Khun Jaruwong vertelde vandaag aan verslaggevers dat hij op 19 augustus naar het huis van zijn partner in het district Nong Ki was gereisd en drie dagen later positief op Covid19 virus werd getest. Hij werd vervolgens voor behandeling naar een veldhospitaal gestuurd en op 1 september ontslagen.

Toen hij echter bij het huis van zijn partner aankwam, besprongen gemeenschapsleiders hem en stonden erop dat hij naar de begrafeniszaal zou gaan, wat volgens Jaruwong oneerlijk is en hoopt dat er actie zal worden ondernomen. Zijn partner en alle anderen in huis zijn negatief getest.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook  
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!