Thaise man in Noordoost-Thailand ziet zijn jachtvriend aan voor wild zwijn en schiet hem dood

LAMPANG:- Een Thaise man heeft gisterochtend zijn beste vriend doodgeschoten in het bos in de provincie Lampang in het noorden van Thailand.  Radeloos zei de schutter dat hij dacht dat zijn vriend een wild zwijn was.

Om 7 uur in de ochtend werden agenten van het politiebureau van Mae Tha geïnformeerd over een dodelijke schietpartij in het bos op de berg in het subdistrict Wan Ngern.

Ter plaatse vonden agenten het lichaam van de 41-jarige Khun Wuthipong Somthong, liggend op zijn rug in het bos, gekleed in een camouflageshirt met lange mouwen en een blauwe spijkerbroek. Wuthipong was eenmaal in het gezicht geschoten met een jachtgeweer, waarbij hij op slag dood was.

De beste vriend van de overledene, de 37-jarige Khun Arampong, werd in shocktoestand aangetroffen.  Hij zei dat het niet zijn bedoeling was om Wuthipong neer te schieten.  Om 15.30 uur lag de dader nog steeds huilend en radeloos op het politiebureau.

Arampong vertelde de politie dat Wuthipong hem gisteravond had uitgenodigd om in het bos te gaan jagen.  Hij zei dat het paar de hele nacht had gejaagd, maar slechts één vuurwapen had meegenomen.  ‘S Morgens leende Wuthipong Arampong zijn geweer.

Om 5 uur ’s ochtends zag Arampong wat hij dacht dat een wild zwijn was in het bos aan de andere kant van de heuvel, dus loste hij een enkel schot. Hij hoorde Wuthipong het uitschreeuwen van de pijn en rende naar hem toe om te ontdekken dat hij zijn vriend in het gezicht had geschoten.

Arampong zei dat hij Wuthipong probeerde te redden door te proberen het bloedverlies te stoppen en hem water te geven, maar het was te laat en even later blies Wuthipong zijn laatste adem uit.

Huilend zei de schutter dat hij niet kan accepteren wat er is gebeurd.  Hij zei dat hij en de overledene al van kinds af aan goede vrienden zijn en regelmatig samen op jacht gingen.

De 67-jarige zus van de dader, Khun Suda, zei dat zij en haar familieleden in de buurt waren toen het incident gebeurde.  Ze hoorde haar jongere broer huilen en rende het bos in om hem te zoeken.

Suda zei dat dorpelingen geloven dat de schietpartij het gevolg is van paranormale krachten in het bos.  Ze zei dat twee dagen geleden verschillende dorpelingen droomden dat er op de berg geschoten zou worden.

Vele jaren geleden werd op twee kilometer afstand op dezelfde berg op dezelfde manier iemand gedood, zei Suda.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!