Chinese toeristen vallen elkaar in Noord-Thailand aan en veroorzaken een verkeersopstopping in Chiang Mai 

CHIANG MAI:- Gisteren moeten de medewerkers van de Ruamlanna Chiang Mai Rescue Association zichtbaar een bar op Loi Kroh Road nabij het oude centrum van Chiang Mai haasten nadat ze waren geïnformeerd over één groep gewonde Chinezen.

Een ambulancemedewerker vertelde meldde dat één van de slachtoffers een man was die een ernstige wond aan zijn nek had opgelopen en naar het Central Chiang Mai Memorial Hospital was gebracht. Het andere slachtoffer zou een Chinese vrouw zijn, over haar toestand werd niets gemeld.

Volgens de medewerkers van de reddingsdienst bezochten twee groepen Chinese toeristen de bar om naar een boksshow te kijken. Nadat de boksshow was geëindigd, ontstond er een chaos, wat leidde tot een vechtpartij tussen de twee groepen. De oorzaak van de vechtpartij werd niet bekendgemaakt.

De Loi Kroh Road was een uur lang verstopt voordat politieagenten ter plaatse kwamen en de situatie onder controle hadden.  De winkeliers aan Loi Kroh Road vertelden de media dat Chaing Mai vol zit met buitenlandse toeristen, zowel Europese als Aziatische, vooral Chinezen.

Een waarnemer meldde dat de Chinese toeristen onderling ruzie hadden, waardoor feestgangers en automobilisten in de problemen kwamen. De ondernemers gingen samen met de Chinese toeristen aan de tafel zitten om het drama op te lossen en te beëindigen.

Khun Suratda Sarutilawan, directeur van de provinciale toerismeautoriteit van Chiang Mai, zei vandaag dat Chiang Mai dit jaar ongeveer 500.000 tot 600.000 Chinese toeristen verwacht.

Suratda legde uit dat dit aantal slechts de helft is van het totaal in 2019 vóór de pandemie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Thaise Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!