Thaise man in Bangkok geëlektrocuteerd bij vermoedelijke poging tot hotel inbraak

BANGKOK:- Een Thaise man is gistermorgen even voor 05.00 uur aan de zijkant van een hotel in Bangkok geëlektrocuteerd bij een vermoedelijke inbraak.  Het hotel verklaarde dat het ’s nachts de elektrische bedrading aanzet om inbraken te voorkomen.

Het politiebureau van Lumphini ontving om 8 uur ’s ochtends een melding dat een vermoedelijke inbreker was geëlektrocuteerd aan de zijkant van het hotel aan de Sukhumvit Soi 5.

De autoriteiten moesten het lichaam van de man bergen, dat vastzat tussen het gebouw en een externe ventilatieschacht op de tweede verdieping, ongeveer 10 meter boven de grond.

Volgens de politie was de rechterenkel van de man verbrand en liep er een elektriciteitskabel langs zijn been.

Het hotel zei dat het sinds de overval op een toerist vorige maand tussen 22.00 uur en 05.00 uur de stroomkabels heeft ingeschakeld om potentiële dieven af ​​te schrikken. Op dat moment zat het beveiligingspersoneel de dief achterna, maar hij ontsnapte, aldus het hotel.

De overledene droeg een grijze rugzak met zijn identiteitskaart die hem identificeerde als de 30-jarige opa Saengchan uit de provincie Rayong in het oosten van Thailand. In de rugzak zat ook 2.600 baht contant.

Het hotel bevestigde dat opa geen gast was en vermoedt dat hij bij het hotel probeerde in te breken.

De strafrechter moet beslissen of het hotel verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van opa. Als elektrische afrasteringen de dood tot gevolg hebben, beoordeelt de rechtbank dit van geval tot geval. In sommige gevallen wordt het gebruik van elektrische afrastering om eigendommen te beschermen gezien als een legitiem gebruik van rechten.

In sommige gevallen waarin elektrische hekken de dood hebben veroorzaakt, heeft de rechtbank de verdachte echter schuldig bevonden aan artikel 290 van het Wetboek van Strafrecht…

“Ieder die een ander doodt door hem in het lichaam te verwonden zonder de dood te veroorzaken, wordt gestraft met gevangenisstraf van drie tot vijftien jaar.”

Opa’s lichaam werd voor autopsie naar het Chulalongkorn-ziekenhuis gebracht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!