Thaise man helpt 10-jarig Chinees-Amerikaans meisje op haar trektocht van Chonburi naar Bangkok om haar moeder te zien

CHONBURI:- Een Thaise man heeft een 10-jarig Chinees-Amerikaans meisje geholpen dat alleen op een weg in Chonburi sjokte in een poging om Bangkok te bereiken om zich te herenigen met haar moeder.

De 23-jarige man geïdentificeerd als khun Poommiphat Chaichana, vertelde tegen de lokale media dat hij het meisje alleen op een slecht verlichte weg in het Nong Yai-district van Chonburi zag lopen.

“Het meisje had alleen een rugzak bij zich en liep op een drukke weg, wat me zorgen baarde, dus ik besloot te stoppen om haar te stoppen en te vragen of ze verdwaald was”, zo vertelde khun Poomiphat aan lokale media.

Hij probeerde tevergeefs met het meisje te communiceren omdat hij alleen Thais sprak en het meisje alleen Engels. Vervolgens belde hij de politie en zijn werkgever om met haar te communiceren en wist uiteindelijk dat het meisje op weg was naar de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok om een vlucht naar China te nemen om zich met haar moeder te herenigen.

Vervolgens werd het meisje door de toeristenpolitie naar het politiebureau van Nongprue gebracht en ’s ochtends opgehaald door haar Amerikaanse vader. “Ze was heel slim omdat ze een papieren kaart had en borden kon lezen die daadwerkelijk naar Bangkok leidden”, zei Poommiphat.

Luitenant-kolonel Pitchaya Khewplueng, hoofd van de toeristenpolitie op het politiebureau van Pattaya, zei dat het meisje veilig was bij haar Amerikaanse vader, maar de vader gaf geen details over waarom zijn dochter haar huis verliet. Zijn naam werd niet gegeven door de politie vrijgegeven, zo merkt uw nieuwsbeer Olleke Bolleke op.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!