Dokter in Noord-Thailand waarschuwt voor het eten van vleermuizen nadat één ‘vleermuisjager’ de beesten 100 baht per kilo verkoopt

SUKHOTHAI:- Een Thaise arts heeft de bevolking gewaarschuwd voor de gevaren van het eten van vleermuisvlees nadat een “vleermuisjager” in Sukhothai, in Noord-Thailand, beweerde dat vleermuisvlees goed is voor je gezondheid.  De man verkoopt vleermuizen voor 100 baht per kilo.

De “vleermuisjager”, de 33-jarige Somchai Wongpanat, haalde gisteren de krantenkoppen in de Thaise media nadat hij beweerde dat het eten van vleermuisvlees “je energie herstelt”.  Hij zegt dat vleermuisvlees heerlijk is in bijvoorbeeld Thaise rode curry.

Khun Somchai is een aannemer die in zijn vrije tijd op ratten, vleermuizen, cobra’s en bijennesten jaagt.  Hij bindt een net aan een lange bamboestok om de vleermuizen te vangen, die hij verkoopt voor 100 baht per kilogram.

De “vleermuisjager” vangt duizenden vleermuizen per dag, waarvan een deel hij zelf opeet en de rest verkoopt hij aan de lokale bevolking.  Hij zegt dat vleermuiscurry een populair gerecht is onder zijn klanten.  Hij raadt ook aan om vleermuisvlees te dippen in “nam jim”, een soort pittige dipsaus.

Khun Somchai zegt dat vleermuisvlees altijd voor consumptie moet worden gekookt.  Een Thaise arts zegt echter dat vleermuisvlees onder geen enkele omstandigheid mag worden geconsumeerd vanwege de gevaren voor de menselijke gezondheid.

Dr. Rangsarit Kanchanawanit, of “Mor Mong”, is een gerenommeerd arts van de afdeling Geneeskunde van de Universiteit van Chiang Mai.  De dokter zegt dat vleermuizen meer dan 10.000 virussen bij zich dragen die op mensen kunnen worden overgedragen, wat gemakkelijk een nieuwe pandemie zou kunnen veroorzaken.

Mor Mong waarschuwt: mensen moeten onder geen beding vleermuisvlees en veel andere wilde diersoorten eten.

De dokter zegt dat drie jaar geleden een pandemie veroorzaakt door het consumeren van vleermuisvlees de wereld op zijn kop zette, wat wereldwijd leed en economische ineenstorting veroorzaakte. 

Hij beëindigde met: “Als we geen les hebben geleerd van de afgelopen drie jaar, dan zijn mensen misschien wel de meest domme soort.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Eén gedachte over “Dokter in Noord-Thailand waarschuwt voor het eten van vleermuizen nadat één ‘vleermuisjager’ de beesten 100 baht per kilo verkoopt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!