De zware tropische depressie eist in Noordoost-Thailand 1 dodelijke slachtoffer en 2 gewonden 

SISAKET:- De zware depressie Noru raasde afgelopen nacht over het noordoosten van Thailand en veroorzaakte zware regenval, harde wind en plotselinge overstromingen in verschillende provincies.  Een boom viel op een auto in Sisaket, waarbij een Thaise man om het leven kwam en twee anderen gewond raakten.

De agenten van het politiebureau van Huai Thap Than te horen dat er een boom was gevallen op een auto in de buurt van het Huai Yang-meer. De politie en reddingswerkers vonden daarveen witte Isuzu D-Max pick-up truck die vastzat onder een grote boom en de weg volledig blokkeerde. De reddingswerkers vonden het lichaam van de 51-jarige Buason Phimda op de passagiersstoel.

Twee passagiers op de achterbank, de 38-jarige Praphaphong Yordnoon en de 58-jarige Sommai Phongpimai, raakten beiden gewond en werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder, de 31-jarige Lahan Krutkaev, zat bekneld in het voertuig maar raakte niet gewond.

Een rivier in het Huai Samran-district van Srisaket is gisteren buiten haar oevers getreden en veroorzaakte ernstige overstromingen in 10 gemeenschappen, waarbij de bewoners geëvacueerd moesten worden. De overstromingen in de gemeente Nong Uthai bereikten een hoogte van meer dan een meter.

Noru veroorzaakte zeer harde wind, zware regenval en zorgde voor overstromingen in de provincies Yasathon, Ubon Ratchathani, Amnat Charoen, Roi Et, Nakhon Ratchasima, Maha Sarakham, Khon Kaen en Ang Thong, waardoor veel scholen moesten sluiten.

Meer dan 1.000 hectare landbouwgrond in de provincie Maha Sahakham is volledig overstroomd.

Vluchten vanaf Ubon Ratchathani Airport zijn gisteren omgeleid nadat de landingsbaan ondergelopen was.  Khon Kaen Airport vraagt ​​passagiers drie tot vier uur voor vertrek aan te komen.

Volgens het Thais meteorologisch instituut zal Noru vandaag zware regenval en winderige omstandigheden naar 60 Thaise provincies brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!