Thaise man gijzelde twee mensen in een stadsbus in Bangkok

BANGKOK:- Een 24-jarige Thaise man nam gisteravond de regie in een bus in Bangkok over, door de buschauffeur en een passagier met een pistool te bedreigen

De gijzelnemer gaf zich gistermorgen over na een confrontatie die uren duurde om met de politie van Lat Phrao te praten.  Naar verluidt kwamen de onderhandelingen in een stroomversnelling toen de moeder van de man hem overhaalde zich over te geven.

De politie kreeg zondagavond om 21:30 uur een melding dat de 24-jarige Pheeranat Saengchan de bestuurder en een passagier van de openbare bus nr. 8 gegijzeld hield terwijl ze op Happy Land 1 Road in Bangkok waren.

De politie haastte zich naar de scène, waar ze bus nummer 8 aan de rechterkant van de weg aantroffen.  In de bus waren drie mensen te zien.

De 30-jarige buschauffeur en de passagier Nuanphan Muangjeeb vertelde dat de schutter bij het Victory Monument in de bus stapte bij het Victory Monument, maar weigerde uit de bus te stappen toen de bus op eindpunt op Happy Land Road was aangekomen.

Khun Nuanphan zegt dat de gijzelnemer op dit punt in de rit een pistool trok en de chauffeur instrueerde om terug te keren naar het Victory Monument zodat hij daar kon worden afgezet.

De politie had de bus tot 23.00 uur omsingeld.  Op dit punt ging de gijzelnemer van boord en hurkte op de stoep, nog steeds met het pistool in de hand en weigerde zich over te geven.

Enkele uren later, om 01.55 uur, vond de politie de moeder van Pheeranat en nam haar mee naar de plaats delict.  Ze slaagde erin haar zoon over te halen zich over te geven.

 “Uit een voorlopig onderzoek bleek dat hij op 7 juli een supermarkt in Bang Sue beroofde met hetzelfde 11 mm-pistool en ontsnapte met 8.000 baht in de zak”, aldus de politie.

De politie voegt eraan toe dat ze onderzoeken of de man ooit de anti-regeringsbijeenkomsten bij het Victory Monument heeft bijgewoond.

Om 14.30 uur werd de identiteit van de man bekendgemaakt.  Thaise media melden dat Pheeranat in financiële moeilijkheden verkeert en vroeger als uitzendkracht werkte, maar nu werkloos is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!