Thaise man gearresteerd nadat hij naar verluidt wapens en explosieven bij zich had en achteloos door het centrum van Bangkok liep

~DUIZEND BOMMEN EN GRANATEN~
(Uitspraak van kapitein Haddock in de Kuifje stripboeken)

BANGKOK:- De politie van Bangkok heeft  een man gearresteerd die naar verluidt 18 explosieven bij zich had en ronddoolde op het Pathumwan-kruispunt in het centrum van Bangkok.

In de vroege morgen hield een patrouille van politiebureau Pathumwan de verdachte man aan die door het gebied liep. Toen de politie hem probeerde te benaderen en te ondervragen, mompelde en praatte onsamenhangend.

In totaal werden 18 mogelijk levensbedreigende pijpbommen ontdekt toen de politie met het eerste onderzoek begon.  Een enkel explosief kon volgens de politie van de EOD in een straal van 3-5 meter veel schade aanrichten.

Uit een voorlopig onderzoek van de EOD-politie bleek ook dat er zwarte aarde, vermoedelijk lagedrukbuskruit, in de apparaten zat.  Meer handgemaakte wapens, waaronder geweerachtige objecten, vuurwapens en kogels, zaten ook vol met buskruit, klaar om te worden gebruikt

De 43-jarige verdachte, wiens naam later werd onthuld als Phichet Khunkamhaeng, werd onmiddellijk naar het politiebureau van Pathumwan gebracht.  Hij is waarschijnlijk geestelijk gestoord en zou volgens de politie spraakproblemen hebben.

De autoriteiten zijn nu diepgaand onderzoek naar dit voorval gestart en willen zo snel mogelijk weten of er meer achter dit voorval steekt en of er mogelijk meer bommen en vuurwapens de stad ingebracht zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manager Online
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Manager Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!