Pattaya kondigt plannen aan om het Songkran-festival te houden

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Deze bekende kustplaats aan de oostkust van Thailand s organiseert dit jaar Thais Nieuwjaar, of Songkran Festival, zodra ze het “fiat” van de regering krijgt.

De burgemeester van Pattaya, Khun Sonthaya Khunplume, maakte de aankondiging vandaag bekend en zei dat de viering van het Thaise nieuwjaar zal worden gehouden met alle traditionele activiteiten, inclusief die in tempels.

Songkran is de grootste feestdag van het jaar voor Thaise mensen en valt op de feestdagen van 10 tot 15 april. Ambtenaren van Pattaya vertelden dat ze een plan op tafel hebben liggen  om de “Grote Dag” van Wan Lai op 19 april te vieren, inclusief met de nodigde watergevechten, maar dit pas wanneer het Center for Covid-19 Situation Administration en het ministerie van Volksgezondheid dit voornemen goedkeurt.

Het evenement, dat op binnenlands toerisme en de lokale economie gericht is,  zal voorzien zijn van covid-voorzorgsmaatregelen.  Het dragen van maskers en het passeren van controleposten zullen deel uitmaken van de veiligheidsmaatregelen voor het evenement, evenals de limieten van de menigte, temperatuurcontroles en sociale afstand.

De burgemeester van Pattaya heeft gewezen op de successen die de stad in het verleden heeft behaald bij het organiseren van evenementen in het kader van de Covid-19-veiligheidsmaatregelen.  Dergelijke evenementen omvatten vuurwerk en muziekfestivals.  Hij verzekerde zich ervan dat het houden van het Songkran-festival ook succesvol zou zijn, ook onder de veiligheidsvoorschriften van Covid.

Onlangs lanceerde Pattaya City de “Welcome Back Pattaya” -campagne om binnenlandse toeristen terug naar de stad te lokken, aangezien de situatie in Covid-19 voortdurend is verbeterd.  De campagne is gericht op het aantrekken van binnenlandse toeristen en zal naar verwachting de lokale economie stimuleren nadat veel bedrijven in de provincie vorige maand de opdracht kregen om te sluiten.

Die bedrijven hadden al moeite om te overleven, aangezien veel hotels hun aanbevolen restaurants de straat op brachten door afhaalmaaltijden en straatstalletjes aan te bieden.  Scholen, uitgaansgelegenheden, sportscholen, zwembaden onder andere zijn heropend met reisbeperkingen, voor mensen die de provincie binnenkomen, ook nadat ze zijn opgeheven.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Eén gedachte over “Pattaya kondigt plannen aan om het Songkran-festival te houden”

  1. Ze zijn helemaal gek geworden. Er is alleen lokale bevolking en die hebben door het beleid geen cent te makken. Gekkenwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!