Thaise luchtmacht vliegt 2 ton mangosteen tijdens een fruit ruilprogramma van het zuiden naar het noorden over

SURAT THANI:- De Thaise luchtmacht heeft gisteren twee ton mangosteen naar Chiang Mai in het noorden gevlogen, als onderdeel van een fruitruilprogramma om de dalende prijs van fruit te ondersteunen.

Het transportvliegtuig van de luchtmacht keert dan terug naar Surat Thani in het zuiden, met longan vanuit het noorden.  De mangosteen wordt verkocht in het noorden en de longan in het zuiden.

De fruitruil is een samenwerking tussen het ministerie van Landbouw en Coöperaties en de luchtmacht.

De gouverneur van Surat Thani, khun Wichawut Jinto, en luchtmacht kapitein Puthapong Polcheewin en Suriyan Boonyanukul, hoofd van het provinciale kantoor van landbouw en coöperaties, waren op de vliegbasis in het Phun Phin district om het startschot voor programma te geven.

Khun Wichawut zei, dat Surat Thani dit jaar ongeveer 7.000 ton mangosteen produceerde, wat een overaanbod veroorzaakte waardoor de prijs op de lokale markten daalde.  Terwijl de economie traag bleef als gevolg van de Covid-19-pandemie, daalden de mangosteenprijzen in Surat Thani tot recorddieptes.

Als zodanig was het nodig om de boeren te helpen door hen meer kanalen te bieden om hun producten te verkopen, zei hij.

Wichawut zei dat het programma zal worden uitgebreid met ramboetans uit Surat Thani en rijst uit het noordoosten.  De provincie zal dit jaar naar verwachting zo’n 38.000 ton ramboetan oogsten, waarvan het grootste deel de populaire ngo rong rian-variëteit zal zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  chiangmainews 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: chiangmainews.co.th 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!