Bangkok opent gesubsidieerde curry-rijst restaurants om het levensonderhoud van de lokale bevolking te verlichten

BANGKOK:- Een minister en een voormalig parlementslid opende gisteren een restaurant dat rijst met curry aanbiedt voor 20 baht per gerecht, dit als onderdeel van een project om de lasten van de stijgende kosten van levensonderhoud te verminderen.

De minister van Landbouw en Coöperaties, khun  Chalermchai Sreeon en ex-Bangkok-parlementslid Chanin Rungsang zijn in de Suan Prok-gemeenschap in het Bang Phlat-district van Bangkok begonnen met het aanbieden van maaltijden van 20 baht.

Het project zal helpen bij het opzetten van soortgelijke eetgelegenheden in gemeenschappen in de hoofdstad, met medewerking van de Ruam Duay Chuai Kan Sam Nuek Rak Ban Kerd stichting, het ministerie van Handel en particuliere netwerken.

Khun Chanin merkte op dat rijst gegarneerd met curry een belangrijke maaltijd is voor stadsbewoners, en voegde eraan toe dat de prijs een indicator was van de economische situatie.

Wij hebben de productiekosten van de restaurantexploitant voor gas, ingrediënten en bezorging kunnen verlagen om rijst met curry voor 20 Baht te kunnen aanbieden, zo vertelde hij.

Khun Chanin zei dat het ministerie van Landbouw en Coöperaties ook groentezaden aan vertegenwoordigers van de gemeenschap uitdeelt, zodat men groente kan kweken.

“In elke gemeenschap moet ten minste één restaurant van 20 baht per gerecht worden opgericht”, voegde hij eraan toe.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een restaurant in het kader van het project, kunnen contact opnemen met Line account @khowgang20baht, Department of Internal Trade hotline 1569 of (02) 507 5682.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!