Thaise lijkenkistenmaker maakt skateboards van zijn ingekochte lijkkisten

~ALLE HOUT IS NOG GÉÉN TIMMERHOUT~
(Niet iedereen beschikt over dezelfde kwaliteiten)

BANGKOK:- Een lijkenkist maker in Bangkok heeft een andere manier gevonden om zijn voortbestaan in het Thaise een andere dimensie te geven, door de ingekochte lijkkisten van de traditionele boeddhistische emblemen te ontdoen en deze vervolgens op skateboards als versiering aan te brengen.

Toen de man hoorde dat de populariteit van boardsporten in Thailand explodeerde en de prijs van een skateboard omhoogschoot, besloot Anusorn Yungyearn een aantal van de houten lijkkisten die hij in zijn werkplaats in Bangkok had liggen, een nieuw leven in te blazen.  

“Ik wil de kinderen die niet echt veel kansen 
in het leven hebben, de kans geven om te 
skaten”, zei de 30-jarige ondernemer.

“Ik wil ook niet dat ze hun ouders vragen om een skateboard voor hen te kopen, aangezien de kosten ervan erg hoog zijn.”  

In het afgelopen jaar zijn hordes jonge Thais begonnen met skateboarden en surfen – waarschijnlijk een gevolg van het feit dat de meeste sociale ruimtes zoals bars en sportscholen maandenlang gesloten waren vanwege pandemische beperkingen.  Tegenwoordig zijn er groepen jonge skaters te zien die door de historische wijk van Bangkok en de open ruimtes van de universiteiten skaten.

Het magazijn van Anusorn heeft doodskisten met brokaatontwerpen, gouden traliewerk en zelfs holografische stick-ons. Maar voor zijn skateboards heeft hij besloten het relatief eenvoudig te houden: glanzend wit met gouden randen aan de onderkant. 

“De procedure voor het maken van deze planken is bijna precies hetzelfde als het maken van de doodskisten”, zo vertelde hij, eraan toevoegend dat hij zijn logo op de skateboards plakt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkokjack.com

Eén gedachte over “Thaise lijkenkistenmaker maakt skateboards van zijn ingekochte lijkkisten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!