Vrouwelijke GRAB-chauffeurs exclusief voor vrouwen in Bangkok

~ALLE VRACHTJES LICHTEN ZEI DE SCHIPPER EN GOOIDE ZIJN VROUW OVERBOORD~
(Ook onwaarschijnlijke bijdragen kunnen een oplossing brengen)

BANGKOK:- De vervoerservice Grab heeft een nieuw soort dienstverlening aan hun assortiment toegevoegd. Dames kunnen van nu kiezen voor vrouwelijke chauffeurs wanneer zij zich door het drukke Bangkok moeten verplaatsen.

De gebruiksters van Grab kunnen nu vrouwelijke chauffeurs kiezen als een extra optie voor ritten om zich door grootstedelijk gebied van Bangkok door ‘GrabCar (Lady)’ te laten vervoeren.

Het kost hetzelfde als de normale ‘GrabCar’-optie, die privéchauffeurs oproept maar wel iets meer kost dan commerciële taxi’s.

Terwijl de reguliere taxichauffeurs nu in een minder florisant daglicht worden gezet, komt het voor dat er in de Thaise taxiwereld seksueel geweld plaatsvindt en intimidatie veel voorkomt.

In 2019 werd een 33-jarige chauffeur van het in Singapore gevestigde bedrijf beschuldigd van het verkrachten van een dronken 17-jarige tiener.  

In 2017 beweerde een Braziliaanse toeriste dat ze was verkracht door een chauffeur die verschillende aanrandingen op zijn strafblad bleek te hebben staan. 

Bijna de helft van alle vrouwen reageert op een onderzoek van de Thammasat Universiteit uit 2020, ze beweren dat ze seksuele intimidatie in het openbaar vervoer meegemaakt hadden en meer dan de helft was bang om in een taxi te stappen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Grab Thailand 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkokjack.com

Attachment.png

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!